Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail ordusundaki Türk vatandaşlarına tepki

/ Kaynak: AA
İsrail ordusundaki Türk vatandaşlarına tepki

GÜNDEM Haberleri  / AA

İsrail askeri istemiyoruz inisiyatifi üyeleri, gönüllü olarak İsrail ordusuna katılan Türklerin, vatandaşlıktan çıkartılması için TBMM'ye dilekçe gönderdi.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen " İsrail askeri istemiyoruz inisiyatifi" üyeleri, çifte vatandaşlığı bulunduğu için gönüllü olarakİsrail ordusuna katılanların Türk vatandaşlığından çıkartılması için TBMM Dilekçe Komisyonu'na dilekçe gönderdi.


İnisiyatif üyeleri, cuma namazının ardından Fevzi Paşa Caddesi'ndeki Fatih PTT Merkezi önünde toplandı. "Katil siyonistler Türkiye'den defolun" sloganı atan grup, "Bu topraklarda İsrail askeri istemiyoruz" ve "Dur demezsen eli kanlı İsrail askeri yarın aramızda" yazılı dövizler taşıdı.


" İsrail askeri istemiyoruz" inisiyatifi adına açıklama yapan Muhammet İkbal Köseoğlu, çifte pasaportu bulunanların gönüllü olarak katıldıklarıİsrail ordusunda Gazzeli Müslümanların üzerine bomba yağdırdıktan sonra Türk vatandaşı olarak Türkiye'nin imkanlarından faydalanmalarının utanç verici olduğunu savundu.


İsrail ordusunda yer alan çifte vatandaşların, Türk vatandaşlığının iptal edilmesini istediklerini dile getiren Köseoğlu, "Çifte vatandaşların İsrail'de yaptıkları askerlik Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye'de kabul edilmektedir. Bu sebeple Milli Savunma Bakanlığı'nın yapılan askerlik hizmetlerinin geçerli sayıldığı ülkeler arasından İsrail'i çıkartmasını istiyoruz" dedi. nbsp;


Katılımcılar daha sonra Türkiye'nin bir çok ilinden topladıkları 1100 dilekçeyi Fatih PTT Merkezi'nden TBMM Dilekçe Komisyonu'na gönderdi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...