Erdoğan: 'Benim için tarih olmuştur' dedi, Biden özür diledi

Erdoğan: 'Benim için tarih olmuştur' dedi, Biden özür diledi

GÜNDEM Haberleri

IŞİD için Türkiye'yi suçlamaya kalkan Obama'nın sağ kolu Biden, Erdoğan'ın "Benim için tarih oldun" çıkışıyla ağız değiştirdi!

Amerika'nın 2 numarası Joe Biden, Harvard'da yaptığı konuşmaya Erdoğan'dan hiç ummadığı bir cevap aldı. IŞİD için Türkiye ile birlikte bölgedeki müttefiklerini suçlayan Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı'nın "Siz haklısınız. Suriye'ye çok fazla insan geçişine izin verdik" dediğini öne sürdü. Erdoğan skandal sözleri anında yalanladı. Biden'ın sözleri için 'Esefle karşıladım" diyen Erdoğan, "Bu tür ifadeler kullandıysa Biden benim için tarih olmuştur. Özür dilemeli" yorumunu yaptı. Biden bu sert tepki üzerine dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayıp yaptığı konuşmadan dolayı özür diledi, Türkiye'nin IŞİD'le mücadele için yaptığı katkıları övdü. nbsp;
Erdoğan: 'Benim için tarih olmuştur' dedi, Biden özür diledi
Erdoğan, selefi Abdullah Gül'ü, bayram dolayısıyla Tarabya'daki Huber Köşkü'nde ziyaret etti.
Kurban Bayramı'nı İstanbul'da karşılayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı. Çıkışta vatandaşlarla bayramlaşıp fotoğraf çektiren Erdoğan, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Tüm İslam dünyasının bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı, ne yazık ki son yıllarda İslam'ın asli kimliğiyle uyuşmayan bir tablo yaşandığını vurgulayarak "Öldüren Müslüman, öldürülen Müslüman, böyle bir tabloyu yaşıyoruz. 'Allahu ekber' nidalarıyla insanların öldürülmesi ve ölmesi, tahammül edilir, katlanılır bir şey değildir. Bunun dinimizde katiyen yeri yok" dedi. nbsp;

ÖZÜR DİLEMELİ

Erdoğan, bir gazetecinin "Joe Biden, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu müttefiklerinin IŞİD'e yardım yaptığını söyledi. Sizin de kendisine Suriye'ye ilişkin 'Siz haklıydınız' dediğinizi ifade etti. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi: "Eğer bu tür ifadeler kullandıysa, Biden benim için tarih olmuştur. Asla benden böyle bir ifade sadır olmamıştır, bir. İki, kesinlikle başta IŞİD olmak üzere hiçbir terör örgütüne en ufak bir yardımımız olmamıştır. Bunu kimse ispatlayamaz. Yabancı savaşçılar asla bizim ülkemizden Suriye'ye girmemiştir. Bu konuda hassasiyetimiz aynen devam etmektedir. Biz şu ana kadar 6 bin kişinin Türkiye'ye girişini yasakladık, bin kişiyi deport ettik. Türkiye'yi bu tür bir suçlamayla karşı karşıya bırakmak yanlış. Esefle karşıladım. En son ABD'deki görüşmede de asla 'Biz yanlış yaptık. Bizim böyle bir duruşumuz oldu. Orada siz haklıydınız' demedik. Sayın Biden böyle bir şey söylediyse, özür dilemesi lazım. Öyle çevresinden dolaşarak yapılacak açıklamalar kabulümüz değildir."

PKK NEYSE IŞİD DE O…
HDP'lilerin Kobani'yle ilgili 'çözüm süreci sekteye uğrayabilir' açıklamalarını da değerlendiren Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı: "Bizim için çözüm sürecinin sona ermesi diye bir şey yok. Çözüm sürecinin sona erdirme gayretinde olanlar bedelini ağır öderler. Kaldı ki Kobani sizin için çok önemli de Güneydoğusu, Doğusu değil mi? nbsp;
Bir müddet önce Türkiye'nin, Irak'a veya Suriye'ye niçin girmediğini soranlar bugün olumsuz bir yaklaşım sergiliyor. Oraya gidip 'Kobani tehdit altında Türkiye ses çıkarmıyor' diyeceksin. Tamam da Kobani'den gelenler nereye sığınıyor? Bütün bunlar ortada olduğu halde Türkiye'de özellikle PKK terörünün içinde olanlar şu anda bu işi sahiplenmenin gayreti içinde. Tabii bunlara olumlu bakmamız mümkün değil. Bizim için IŞİD neyse PKK odur."
Erdoğan: 'Benim için tarih olmuştur' dedi, Biden özür diledi
Biden'dan özür
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dün akşam telefonla arayan Biden, yaptığı konuşmayla ilgili açıklamalarda bulunup özür diledi
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak Türkiye'ye yönelik ifadelerinden dolayı özür dilediği öğrenildi.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre Biden, Harvard Üniversitesi'ndeki konuşmasını tavzih etme (aydınlatma) amacıyla Erdoğan'la dün akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. nbsp;
Yaklaşık 10 dakika süren konuşmada Biden'ın, Suriye'de IŞİD ve benzeri aşırılık yanlısı gruplara Türkiye ya da diğer müttefikler tarafından silah sağlandığı ya da destekçi olunduğu iması uyandırabilecek ifadelerinden dolayı Erdoğan'dan özür dilediği belirtildi.
Biden, ABD olarak IŞİD ve benzeri terör örgütleriyle mücadelede Türkiye de dahil olmak üzere müttefiklerin yaptıkları katkılara ve fedakarlıklara büyük önem atfettiklerini de vurguladı. Erdoğan ve Biden'ın, görüşme sırasında, IŞİD ve benzeri terör örgütlerine karşı Türkiye ve ABD'nin birlikte mücadele vermeye ve yakın temasta olmaya devam etmeleri gerektiğini de vurguladıkları kaydedildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...