KPSS ile ilgili iddialar önemli

KPSS ile ilgili iddialar önemli

GÜNDEM Haberleri

7 Temmuz'da yapılan KPSS sorularının çalındığı öne sürülmüştü. Vatandaşlar, "İddialar geçiştirilemeyecek kadar önemli. Fırsat eşitliği ortadan kalktığı için sınavın iptalini istiyoruz" diyor.



ÖSYM yetkililerine;KPSS ile ilgili iddialar geçiştirilemeyecek kadar önemli. Şöyle ki; 1. 7 Temmuzda Eğitim Bilimleri Sınavı devam ederken, bir haber ajansı soruları yayınladı. Herkes şok içinde, ne oldu derken, Saat 17.25 sıralarında Beyaz Kalem Yayınevi, 57 adet Genel Kültür sorularını, internet sitesinde "deneme-2" olarak yayınladı. Hemen ardından siteden sorular kaldırıldı ve siteye erişilemez oldu.2. ÖSYM, aynı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, "sınavda sorun yok" dedi ve "o sorular adayların aklında tuttuğu sorular" dendi3. Ardından, Beyaz Kalem Yayınevi, "öğrenciler soruları ezberledi, biz de deneme formatında verdik, ÖSYM ve bizi karalamak istiyorlar" dedi!4. Ankara'da bulunan ÖSYM Master Kitapçığı ile bir adayın notları aynı çıktı.5. İlerleyen zamanlarda, Doğu illerinde soruların satıldığına dair basın açıklamaları ve haberleri ortaya çıktı.6. ÖSYM, Pazartesi açıklaması gereken soruları Çarşamba açıkladı ve ne tesadüf ki Beyaz Kalem soruları ve bir ajansın açıkladığı sorularla aynı idi.Şimdi gelelim sorulara: 1. Beyaz Kalem Yayınevi, eğer akılda tutulan sorularla böyle bir şey yapmışsa, kimleri nasıl kullanmış ve soruları dışarıya nasıl çıkarmış? Ve nedense 3 güncel soruya yer vermemişler. Açıklanan soruların ÖSYM soruları ile yazım yanlışları bile aynı. Ve akılda tutmak için üpotik akıl olması lazım.2. Yayınevi ile ÖSYM açıklaması birbirini koruyor gibi gözüküyor. 3. Hiçbir yayınevi -soruların dışarıya çıkarılması yasak iken- böyle bir şeyi göze alamaz. Zira böyle bir durumda sınav iptal edilir ve masrafları o kuruluştan alınır. Bu yayınevi bu kadar saf mı? 4. Ayrıca, sınav esnasında kitapçıkların telefonla çekilen resimleri var. Bu da direkt sınav iptalini gerektirir. Çünkü sınav sırasında resim çeken kopya da çeker. 5. ÖSYM'de bir adet olan Master Kitapçığı ile ajansın yayınladığı soru dizilişleri ve şıkları aynı. Bu bile hiçbir şeye bakmadan, sınavın iptalini gerektirir. Çünkü, 2009 yılında yapılan Polis Meslek Yüksek Okulları Öğrenci Adaylığı Sınavı benzer gerekçelerle iptal edilmişti. 6. Ankara'da parkta bulunan bir adaya ait sınav giriş belgesinin arkasında bulunan notların Master Kitapçığı ile birebir aynı olması da çok manidar. 7. Soruların para ile satıldığı iddiası ile ilgili, hiç kimse bir araştırma yapmadı.Kimseyi suçlamıyoruz. Sadece, fırsat eşitliği ortadan kalktığı için, bu sınavın iptalini istiyoruz. Çünkü, eşitliğin olmadığı yerde dürüstlükten, adaletten bahsedilemez. gt; Soner Cedit BEHÇET FAKİHOĞLU/SERBEST KÜRSÜ İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...