Gaziantep ruhu teröre mesajdır

Gaziantep ruhu teröre mesajdır

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan yolunda yazarımız İsmail Kapan'ın da aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı. Gaziantep'teki kenetlenmeye dikkat çeken Gül, "Böyle günlerde teröre karşı hep beraber durabilmek önemli. 'Gaziantep ruhu' iyi bir mesaj oldu" dedi. Gül, PKK'nın saldırıyı reddetmesiyle ilgili olarak ise "Türk'üyle Kürt'üyle herkeste tepki oluşunca, üstlenmediler ama benim tereddütüm yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili olarak, "Kardeş kavgası ve provokasyonlara gelmememiz için bütün halkımız sağduyulu olmalıdır" dedi. Türk Konseyi Zirvesi'nin açılışına katılmak üzere Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e giden Cumhurbaşkanı Gül; uçakta, kendisini takip eden gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gaziantep'teki cenazede bütün liderlerin aynı safta omuz omuza verdiğinin hatırlatılması üzerine Gül, şunları söyledi: "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın arasında küçük çocuklar vardı. Böyle günlerde teröre karşı hep beraber durabilmek çok önemlidir. Biz ve bütün liderler, siyasetçiler 'hep beraber gidelim' dedik. Bu konuda birlik ve beraberliğimize verdiğimiz önemi gösterelim dedik. Aynı safta birlik, beraberlik içinde durduk. Bu ne kadar uzun sürerse terör de o kadar geriler. Ümit ediyorum 'Gaziantep ruhu' iyi bir mesaj oldu. Bundan sonrasına da faydası olur."

BDP binalarının ateşe verilmesinin ve bunun üzerinden provokatif söylemler yapmanın çok yanlış olduğunu belirten Gül, "Sakin olmak lazım. Aksi halde terör örgütünün amacına hizmet etmiş olunur. Görmek istediği manzaraya, istemeden katkı sağlanır" diye konuştu. "PKK'nın, Gaziantep'teki olayı üstlenmemesinin" hatırlatılması üzerine Gül, şunları söyledi: "Teröristlerin sicilleri o kadar kötü ki, insanın aklına başka bir şey gelmiyor. Küçük çocukların da içinde olduğu sivillerin bayramda öldürülmesinin ardından, Türk'üyle Kürt'üyle herkeste tepki oluşunca böyle bir şey demiş olabilir. PKK olduğuna dair tereddüdüm yok."


BDP'lilerin PKK'lılarla görüntülerinin sorulması üzerine de Gül, şu değerlendirmede bulundu: "BDP'lilerin yaptıkları çok sorumsuzca. Onlar aslında siyasi aktör olarak Meclis'e gelmiş olsalar, ne söyleyeceklerse orada konuşsalar, dağdaki o görüntüleri vermeseler çok daha iyi olur. O görüntüler insanların tepkisini çekti. Çok büyük bir yanlış. Son olay değil, genelde yaptıklarını da kendi iradeleri olarak görmüyorum."


SURİYE MESELESİ
Türkiye'nin Suriye politikasının eleştirilmesine cevap veren Gül, "Uzun süreli, kontrollü, kademeli demokratik bir değişimi arzu ettik. 'Şam yönetimi seçim yapsın, kazansın' dedik. Ama işler bu noktaya gelince tarafımızı belli etmek durumunda kaldık. Biz elimizden geleni yaptık. Suriye politikamızın hatalı olduğuna inanmıyorum" dedi. "Esad kalır mı?" şeklindeki soruya da Gül, "Zannetmiyorum. Zaten önümüzdeki ay ya da birkaç hafta içinde, Suriye'de geçiş dönemine dair önemli aktörlerin de olacağı uluslararası bir girişimle karşılaşacağız" diye cevap verdi. nbsp;


İRANLI KOMUTANIN ÇIKIŞI
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'la görüşmesinde, "Suriye meselesinde bu politikaların mezhep duygularıyla yapıldığı görüşüne kapılmayın" dediğini aktaran Gül, "Saddam Hüseyin örneğini verdim. O, Sünni bir liderdi. Beşar Esad'ın Sünni olmayan bir mezhebe dahil olması ayrı bir konudur. Kim halkına karşı savaşıyorsa, bunun mezhebi olmaz! Hiçbir zaman Türkiye mezhebe bakmaz. Önceliğimiz Suriye halkıdır. İran Genelkurmay Başkanı'nın Türkiye'yi rahatsız eden açıklamalarıyla ilgili de, başta o komutan olmak üzere düzeltici açıklamalar geldi" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...