Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov Türkiye'de

/ Kaynak: AA
Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri  / AA

'Türkiye-Rusya arasında 2023 yılına kadar 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmada Tataristan'ın taşıyıcı lokomotif olacağına inanıyoruz'

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin bir sonraki toplantısının Tataristan'ın başkenti Kazan'da yapılması için girişimde bulunduklarını ifade ederek, "Bu konuda sizden destek bekliyoruz" dedi.
Minnihanov, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Bakanlık toplantı salonundaki görüşmesi öncesinde, Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduklarını, kendilerini evlerinde hissettiklerini söyledi. Minnihanov, Tataristan'ın Türk-Rus ilişkilerinin pekiştirilmesinde bir halka olduğunu ifade etti.
Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyinin 5. Toplantısının bugün gerçekleştirileceğini anımsatan Minnihanov, "Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin bir sonraki toplantısının Kazan'da yapılması için girişimde bulunduk. Bu konuda sizden destek bekliyoruz" diye konuştu.
Minnihanov, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda katkıda bulunan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak herkese teşekkür etti. İki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konusundaki imkan ve potansiyele dikkati çeken Minnihanov, yatırım ve ticaretin yanı sıra kültür, eğitim, turizm, sağlık ve teknoloji alanlarındaki işbirliklerinin daha da ilerletilmesini istedi. Minnihanov, bu kapsamda Kocaeli, İzmir ve Konya'yı ziyaret etmeyi planladıklarını kaydetti.


"Rusya ile ilişkilerde Tataristan birleştirici yapı"


Ekonomi Bakanı Zeybekci ise Cumhurbaşkanı Minnihanov sayesinde Tataristan'da Türkiye dendiğinde herkesin yüzünde gülümse oluştuğunu söyledi.
Rusya Federasyonu ile ilişkilerde Tataristan'ı birleştirici yapı olarak gördüklerini dile getiren Zeybekci, Türkiye-Rusya ilişkilerinin derinleşmesinde Tataristan'ın büyük katkısının olduğuna inandıklarını belirtti.
Zeybekci, 2013 yılı nisan ayında Rusya Federasyonu ile yapılan Karma Ekonomi Komisyon Toplantısı'ndan sonra bölgesel işbirliğinde önemli noktalara geldiklerini ifade ederek, ilk çalışma grup toplantısının 2014 yılı mart ayında gerçekleştirildiğini söyledi. Tataristan-Türkiye arasındaki sıcak ilişkilerle oluşabilecek küçük problemlerin engellendiğini ifade eden Zeybekci, "Türkiye-Rusya arasında 2023 yılına kadar 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmada Tataristan'ın taşıyıcı lokomotif olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Tataristan'ın sahip olduğu önemli zenginlikler itibariyle şu andaki dış ticaret hacmini yeterli bulmadıklarını belirten Zeybekci, Türk-Tatar iş adamlarını bir araya getiren iş forumlarının daha sık yapılması gerektiğini kaydetti.
Zeybekci, yurt dışında ham madde, ara malı ve enerji yatırımları yapan Türk firmalarını desteklediklerini vurgulayarak, "Biz, Tataristan'ı Türkiye'nin hammadde, enerji, ara malı ihtiyacında en önemli kaynak ve ortak olarak görüyoruz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...