'Kobani'de yaralananları kurşunların altından aldık'

'Kobani'de yaralananları kurşunların altından aldık'

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçleri ile sağlık ekipleri Kobani'de yaralanıp ateş hattındaki sınıra getirilenleri zor şartlarda hastaneye götürüyor

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani'de süren çatışmalar 90 güne yaklaştı. Kenti üç koldan kuşatan IŞİD, koalisyon güçlerinin hava bombardımanı, bölgeye gönderilen Peşmerge güçleri ve Özgür Suriye Ordusu desteği sayesinde bazı stratejik noktalardan çekilmek zorunda kaldı. Ancak Kobani'nin doğu ve iç kesimlerinde ise zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölgede 3 aydır süren çatışmalarda yarananlardan 1334'ü Şanlıurfa'daki hastanelerde tedavi edildi. Yaralılardan yaklaşık 100'ü müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye'deki iç savaştan kaçarak kente gelenlerin sayısının 420 bine ulaştığını söyledi. Suruç Devlet Hastanesini Kobani'den gelen sığınmacıların tedavisi için tahsis ettiklerini açıklayan Vali Küçük, "Güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerimiz her türlü tehlikeye, zorluğa ve tehdide rağmen o insanların hayatta kalmasını sağladı. Yaralıları kurşun altında alıp hastaneye getirdiler. Kendi canlarını tehlikeye attılar. Bütün kamuoyu bunu biliyor, vicdanlı bütün insanlar bunun farkında. Çünkü yaralılardan yüzde 90'ı sayemizde hayata tutunmayı başardı" diye konuştu. Küçük, Kobani'deki çatışmalarda sadece 2 Peşmergenin yaralandığını ve tedavilerinin ardından da Erbil'e gönderildiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...