Dışişleri Bakanlığı'ndan iki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan iki saldırıya kınama

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın Kabil ve Helmand Vilayeti'nde düzenlenen 27 kişinin öldüğü iki intihar saldırısını güçlü bir şekilde kınadı.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınları ile tüm Afgan halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dilendi. Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da 13-14 Aralık'ta düzenlenen intihar saldırıları ile ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu. Güçlü bir şekilde kınandığı ifade edilen saldırılarla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"Kabil'de 13 Aralık günü Afgan ordu personelini taşıyan bir servis aracına intihar saldırısı düzenlenmesi üzerine aralarında sivillerin de bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 18 kişinin yaralandığını; bu sabah da Helmand Vilayeti'nde mayın tarama çalışması yapan bir grup görevli hedef alınarak gerçekleştirilen intihar saldırısında yaklaşık 20 kişinin öldürüldüğünü üzüntüyle öğrendik.
Sözkonusu saldırıları güçlü bir şekilde kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınları ile tüm Afgan halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz. Afganistan'da oluşturulmak istenen şiddet sarmalının bu ülkeyi yeniden kaosa sürükleme hedefine karşın, Afganistan'da son 13 yılda elde edilen kazanımların muhafaza edilerek daha da güçlendirileceğine ve ülkede, kardeş Afgan halkının her bireyinin yararlanacağı bir istikrar ortamının tesis edileceğine inanıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...