Spiker Sedef Kabaş 'polise mukavemet' iddiasıyla ifade verdi

/ Kaynak: AA
Spiker Sedef Kabaş 'polise mukavemet' iddiasıyla ifade verdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Spiker Sedef Kabaş, evini aramaya gelen polislere mukavemet ettiği gerekçesiyle savcılığa ifade verdi.

Spiker Sedef Kabaş, İstanbul merkezli 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında verilen takipsizlik kararıyla ilgili Twitter mesajlarında ''Terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek'' ve ''hakaret'' suçlarını işlediği gerekçesiyle gözaltı ve arama için evine gelen polislere mukavemet ettiği gerekçesiyle savcılığa ifade verdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Kabaş, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit'in yanında yaklaşık yarım saat kaldı.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Sedef Kabaş, polislerin evine geldiği sırada bir tartışma yaşandığını ancak polislerle karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Savcılığın tekrar ifadesini almak üzere adliyeye çağırdığını anlatan Kabaş, "Konu şundan ibaret; polislerin evime gelmesi ve evimde yaptıkları arama sırasında yazdıkları bir tutanak var. Bu tutanağa istinaden savcı beyin emri üzerine önce sabah saatlerinde polislerin ifadesi alınmış. Savcı bey polislere karşı benim herhangi bir mukavemette bulunup bulunmadığımı, aramaya karşı bir engel oluşturup oluşturmadığımı sormuş" dedi.

Polislerin sabah gelip savcılığa ifade verdiğini belirten Kabaş, şunları kaydetti:

"Savcı bey polislere benden şikayetçi olup olmadıklarını sormuş. Polislerimizin hiçbiri benden şikayetçi olmadığını iletmiş. Dolayısıyla buna istinaden ben de savcı beyin huzuruna çıktım, ifademi verdim. Herhangi bir mukavemet, karşı koyma yok. Ama tabii başta polis olup olmadığını anlamaya çalışma, biraz da takdir edersiniz ki şaşırma vardı. Benim de polislerimizden herhangi bir şikayetim olmadı. Sağ olsunlar kim olduğumu bilip araştırıp gelmişler, saygıda kusur etmediler. Karşılıklı bir anlamda helalleştik. Sadece 'Kimsiniz, nesiniz? Türk polisi misiniz? Nereden geldiniz?' gibi sabah saatlerinin şaşkınlığı ve tedirginliği içinde bir diyalog geçti aramızda. Ama onun sonrasında içeri geldiler, oturduk sohbet ettik, istedikleri şekilde arama yaptılar dolayısıyla olay bundan ibaret."

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit'in yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında verilen takipsizlik kararıyla ilgili Twitter mesajlarında ''Terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek'' ve ''hakaret'' suçlarını işlediği gerekçesiyle Kabaş hakkında gözaltı ve evinde arama kararları alınmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...