Davutoğlu: Darağacından korkmayız

Davutoğlu: Darağacından korkmayız

GÜNDEM Haberleri

"Milli iradeyi korumak gerekirse Adnan Menderes gibi darağacına yürümek konusunda bir saniye dahi tereddüt etmem."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, merhum Adnan Menderes'in memleketi Aydın ile Muğla il kongrelerine katıldı. Davutoğlu, partisinin Aydın 5. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında Adnan Menderes'in demokrasi mücadelesini anlattı. Başbakan Davutoğlu, Menderes'i, "tek parti zulmüne karşı ayağa kalkan şehit başbakan" olarak tanımladı. Paralel yapı ve onunla iş birliği yapan muhalefet partilerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanlığı döneminde kumpaslarla "dönemin başbakanı" demeye kalkıştıklarına dikkat çeken Davutoğlu, "Başbakanlık görevini devraldığında ilk ziyaretlerinden birini rahmetli Adnan Menderes'in huzuruna gitmek olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Manen ona söz verdim, Aydınlılar adına söz verdim ve dedim ki: Ahirette mekânın cennet olsun. Sen şehitsin, eğer senin emanetini yani milli iradeyi korumak gerekirse senin gibi darağacına yürümek konusunda bir saniye dahi tereddüt etmeyeceğiz" dedi. Charlie Hebdo'da yayımlanan karikatürleri Türkiye'de basanlara CHP'nin sahip çıktığını hatırlatan Davutoğlu, "Hazreti Peygamberin ve onun ashabının, bütün büyüklerimizin onurunu, izzetini korumak için sesimizi her yerde yükselttik, yükseltiriz Allah'ın izniyle" diye konuştu. Aydın'dan Muğla'ya geçen Davutoğlu, buradaki kongrede, AK Parti'nin başarı hikâyesinden dünyadaki bütün karanlık odakların rahatsız olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Kendisi büyüdüğü gibi dünyada da en fazla insani yardım yapan bir ülke oldu Türkiye. Onlar tırlarımıza saldırsalar da bu yoldan dönmeyeceğiz" diye konuştu. Pensilvanya ile bir hesap içine girmekle milletin kalbinin kazanılmayacağını belirten Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, hangi kapalı kapılar ardında, kimlerle hangi pazarlıkları yaptı, bunu açıklasın" ifadelerini kullandı.
CHP'nin bütün kalelerini yıkacağız
Muğla'da partisinin 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin, Türkiye'ye karşı kurulan kumpasların destekçisi olduğunu belirterek, "Şimdi bir CHP milletvekili Kılıçdaroğlu'na 12 tane soru sormuş, 'bu parelel çeteyle niye işbirliği yaptın, nasıl yaptın, ne konuştun?' Ben o sorulara Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesini bekliyorum. Cevap veremezse, Muğla'ya geldiğinde bunun hesabını siz sorun" dedi. Bütün Ege'yi, Akdeniz'i adım adım dolaşacaklarını dile getiren Davutoğlu, "Öyle birileri 'Sahiller bize aittir, şurası bizim kalemizdir' diyemez. İnşallah bütün kaleleri devirip sadece milli irade kalesini ayakta tutacağız. Milli iradeye meydan okuyanlar bilsinler ki hiçbir yer AK Parti için başkasının kalesi, başkasının güç merkezi değildir" diye konuştu.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...