Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Atatürk Havalimanı'ndaki skandal uçuşa suç duyurusu

/ Kaynak: DHA
Atatürk Havalimanı'ndaki skandal uçuşa suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Atatürk Havalimanı'nda insansız hava aracı ile çektiği 12 dakikalık görüntüyü video paylaşım sitesi Youtube'a yükleyen kişiye suç duyurusu.

Aspet Manukyan isimli havacılık meraklısı gencin insansız hava aracıyla çektiği görüntüler olay oldu. Atatürk Havalimanı üzerinde ve çevresinde dakikalarca görüntü alan genç, uçuş emniyetini tehlikeye attığı gerekçesiyle tepki çekti.

DHMI'DEN SUÇ DUYURUSU

Atatürk Havalimanı'nda insansız hava aracı ile çektiği 12 dakikalık görüntüyü video paylaşım sitesi Youtube'a yükleyen ve uçuş emniyetini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle Aspet Manukyan adlı kişi için hukuki süreci başlatan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bir açıklama yayınladı.

DHMİ, Atatürk Havalimanı'nda insansız hava aracı ile çekilen videonun bazı basın yayın organları tarafından haberleştirilmesi üzerine,izinsiz çekim yaptığı için Aspet Manukyan hakkında Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. nbsp; nbsp;

Olayla ilgili gerekli hukuki çalışmaların başlatıldığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Fotovideo çekimi amacıyla yapılacak uçuşlar da dahil olmak üzere, Türk Hava Sahası içerisinde düzenlenecek tüm uçuşlar için önceden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve kuruluşumuzdan izin alınması bir zorunluluktur. İzin alınmadan bu tür yasak faaliyetlerde bulunulması, Sivil Havacılık Kanunu ve diğer mevzuatlar açısından suç teşkil etmektedir.
Habere konu olan çekimde de kullanılan bu tür hava araçları, boyutlarının küçük olması ve ışıklarının kapatılması nedeniyle gözle fark edilemediği gibi, hava trafik kontrol hizmetlerinde kullanılmakta olan radar sistemleriyle de takibi mümkün olmamaktadır. Akşam saatlerinde yapılan söz konusu video çekiminde kullanılan hava aracı da, hava trafik kontrol birimleri ve pilotlar tarafından fark edilememiştir.

Uçuş emniyetini ihlal edecek bu tür sorumsuz davranışların önüne geçmek için DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar başlatılmış olup, izinsiz çekim işlemini gerçekleştiren şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur.
##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...