Bu, "Afrika'ya gelme" mesajı

Bu, "Afrika'ya gelme" mesajı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Somali ziyareti öncesinde, Türk heyetine yakın bir yerde düzenlenen bombalı saldırı, akıllara soru işaretlerini getirdi.

Uzmanlara göre patlama, bölgede daha aktif olmak isteyen Türkiye'i engellemeye yönelik bir teşebbüs. Görüşlerini aldığımız Doç. Dr. Ferhat Pirinççi, Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerine dikkat çekerek, "Somali, Türkiye'nin kalkınma ve insani yardımlarının en önemli muhataplarından birisi. Bu bakımdan saldırı, iki ülkenin istikrarını engelleme amacı taşıyor" dedi. Bazı devletlerin bundan hoşnut olmadığını dile getiren Pirinççi, "Özellikle Türkiye'nin yatırımlarından rahatsız bir kesimin varlığı gerçek. 'Sizin Afrika'da ne işiniz var' diye soruyorlar" şeklinde konuştu. Kırklareli Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi Müdürü Hakan Aydın ise saldırının arkasındaki gizli 'ele' atıfta bulunarak, "Terörist örgütlenmeler, başka bir aktör tarafından yönlendirilebiliyor. Patlamayı üstlenen El Şebab örgütün arkasında kimler var onu düşünmek gerekir" ifadelerini kullandı. Saldırının bir mesaj taşıdığını savunan Aydın, "Bu saldırıyla Türkiye'ye 'buraya yakınlaşma' ya da 'biz de varız' mesajı verilmek isteniyor. Cumhurbaşkanımızın saldırıya rağmen Somali'ye gitmesi gerçekten çok önemli. Türkiye'nin bu kararlı tavrı sürdürmesi gerekiyor" diye konuştu.
Osman Çobanoğlu ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...