Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan Kolombiya'da çarşı gezdi

Erdoğan Kolombiya'da çarşı gezdi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bogota'daki altın müzesi Museo del Oro ve el sanatları çarşısını gezdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolombiya'nın simge mekanlarından altın müzesi Museo del Oro ve el sanatları çarşısını gezdi.
Erdoğan, Latin Amerika ülkelerini kapsayan seyahatinin ilk gününde Kolombiya'nın başkenti Bogota'da konakladığı otelden öğle saatlerinde çıkarak, araçla şehir turu yaptı.
Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kolombiya'nın simge mekanlarından altın müzesi Museo del Oro'yu gezdi.
Müze müdürü tarafından karşılanan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yaklaşık 1 saat müzede kaldı.
Çıkışta seyahatini takip eden Türk gazetecilerin isteği üzerine müze önünde hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra yakındaki yöresel el sanatları ürünlerinin satıldığı çarşıya geçti.
Çarşıdaki ürünleri inceleyen ve alışveriş yapan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, bronz bir el heykelini satın aldı. Erdoğan, heykeli satın alırken "Bu bronzun Rabia'sını yapabilseydiniz, alışverişim daha farklı olurdu" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tezgahtarlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzeye gelişinde Muğla'nın Fethiye ilçesinden Brezilya'daki mermer fuarı için gelen ve Erdoğan'ın ziyaretini duyunca da 6 saat uçak yolculuğu yaparak Bogota'ya ulaşan 3 Türk işadamıyla da görüştü. Türk işadamları Mehmet Emin Bülbül, Enes Dereli ve Ali Dikiş ile ayaküstü sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kişilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Mehmet Emin Bülbül, Erdoğan ile geçmişte siyaset yaptığı yıllara ilişkin sohbet ettiklerini, Fethiye'nin yerel yönetimine dair değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.
Erdoğan'ın gezisine eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...