Hayvanseverler sokaklara döküldü

Hayvanseverler sokaklara döküldü

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin dört bir yanında Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklik tasarısı düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. İstanbul'daki eyleme aralarında spor ve sanat dünyasından ünlü isimler de katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeni dönemde yasalaşması planlanan 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu'ndaki değişiklik, hayvanseverlerin tepkisini çekti. Türkiye'nin dört bir yanında tasarı, protesto edildi. İstanbul'daki eylemin merkezi Taksim'di.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN


Binlerce kişi, İstiklal Caddesi'ni adeta miting alanına çevirdi. Yanlarında hayvanlarıyla eyleme katılan vatandaşlar, sloganlarla hayvan haklarına dikkat çekti. Eyleme spor ve sanat dünyasından tanınmış kişiler ve Beşiktaş taraftar grubu Çarşı da destek verdi. Oyuncu Suna Yıldızoğlu, Yeliz Yeşilmen ve milli voleybolcu Naz Aydemir de hayvan eyleme destek verdi. nbsp; nbsp;
nbsp; Voleybolcu Naz Aydemir, "Küçük dostlarımız için buradayız. Onları korumamız gerekiyor" derken, Yeliz Yeşilmen ise "Ben Adana'dan bu eylem için geldim. Hayvan hakları çok önemli. Onları korumalıyız" şeklinde konuştu. nbsp; nbsp;
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...