Başbakan'dan Nevruz mesajı: Gençlerimizi değil silahları gömelim

Başbakan'dan Nevruz mesajı: Gençlerimizi değil silahları gömelim

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin düzenlediği 'Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni'ne Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Nevruz kutlamalarının İstanbul'daki adresi ise Abdi İpekçi Spor Salonu oldu. Binlerce kişinin akın ettiği salon, çözüm sürecinin coşkusuna ev sahipliği yaptı. nbsp;Etkinliğin açılışını yapan Başbakan Davutoğlu'nun gündeminde de çözüm süreci vardı. MHP ve HDP'yi kastederek "Bugün bir partinin Ankara'da başka bir partinin Diyarbakır'da yaptığı gibi sadece bir mahalleye söylemiyoruz. nbsp;Nevruz bütün halkların bayramıdır diyoruz" ifadelerini kullanan Davutoğlu, özetle şunları söyledi: "Öyle bir dünya hayal ediyoruz ki aynen Nevruz'da olduğu gibi insanlar yan yana omuz omuza olsunlar. Öyle bir Türkiye inşa etmek istiyoruz ki bütün vatandaşlarımız yan yana omuz omuza olsun. Çözüm süreci ile gayemiz bütün vatanımızın dirliğidir.
Şimdi buradan İstanbul'dan herkese çağrıda bulunuyorum. Nefret kültürü, silahı, şiddeti ebediyen toprağa gömelim. Gençlerimizi toprağa gömmektense silahları toprağa gömelim. Şehit annelerinin acısını cumartesi annelerinin acısını toprağa gömelim.
Tekrar önemli bir aşamaya gelmiş olan çözüm sürecinde aynı şeyi söylüyoruz. Gerçekleştirmek istediğimiz şey açıktır. Şiddeti ebediyen toprağa gömüp, bahar gününde muhabbet çiçeklerini gençlerimize kutlu bir mesaj olarak iletmek. Kardeşliğimize, dirliğimize, beraberliğimize, birliğimize katkıda bulunmak isteyen herkes, önce büyük resmi görerek, ortak hedefe kilitlensin. Kimse taktik manevralarla çözüm sürecini günlük siyasete alet etmesin. Birtakım düşmanlıkları körüklemesin, 6-7 Ekim gibi yeni şiddet çağrıları yapmasın.
Son 12 yılda her ramazan, her nevruzda aynı duayı ettik rabbim bu millet ve devlete zeval verme kardeşliğimize ket vurmak isteyenlere fırsat verme dedik. Şimdi de aynı duayı ediyoruz. Bir kez daha vurguluyorum çözüm süreci mutlaka başarıya ulaşacaktır.
Artık yeni şeyler söylemek vaktidir. Bu baharı bu Nevruz'u sonraki yılları barış yılları yapmaya hazır mıyız? Biz onun için selam bahara selam Nevruz'a diyoruz. Selam olsun yeniden yükselişe diyoruz. Türkiye'nin baharı hayırlı olsun. Yeniden büyük Türkiye'ye selam olsun."
ALEVİ?STK TEMSİLCİLERİYLE?DOLMABAHÇE'DE?YEMEK
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Dolmabahçe'de Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki yemeğe bazı bakanlar, Diyanet yetkilileri, çeşitli Alevi Bektaşi dernek ve federasyon temsilcileri ile bazı akademisyen ve gazeteciler katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...