İdlib'ten kaçış sürüyor

/ Kaynak: AA
İdlib'ten kaçış sürüyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

"İdlib halkı, Esed rejiminin saldırılarına maruz kalmamak için sınır bölgelerine akın ediyor"

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, İdlib halkının, Esed rejiminin saldırılarına maruz kalmamak için sınır bölgelerine kaçtığını bildirdi.

Karacaoğlu, AA muhabirine, Suriye'nin İdlib kentinden kaçarak Türkiye sınır hattındaki köy ve kasabalara gelenlerin sayısının 100 bini aştığını kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde İdlib'in muhaliflerin eline geçmesinin ardından Esed rejiminin hava ve karadan yoğun saldırı düzenlediğini aktaran Karacaoğlu, şunları söyledi:

nbsp;"Son 3 günden beri Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib kentine bağlı birçok köy ve kasabasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölgede insanlar sokağa çıkamıyor. İdlib'te zaten zor olan hayat daha da kötüye gidiyor. İdlib halkı, Esed rejiminin saldırılarına maruz kalmamak için sınır bölgelerine akın ediyor. Yanlarına birkaç parça eşya alan halk, İdlib'ten kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki başta Atme kasabası ve kamp ile Kerame, Sarmada, Harim ve Kah bölgesine gelerek, burada boş araziye ve çadır kamplarına yerleşiyor. Sınır bölgesine gelenlerin sayısı 100 bini aştı."

Karacaoğlu, sınır hattına gelen insanlar için acil gıda, yatak, çadır ve suya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Öte yandan, Türkiye sınırına yakın bölgede saldırıların yoğunlaştığı belirtilirken, patlama sesleri zaman zaman Reyhanlı ilçe merkezinden de duyuluyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...