Edirne Belediyesi, Haskova Belediyesi ile ilişkisini kesti

/ Kaynak: AA
Edirne Belediyesi, Haskova Belediyesi ile ilişkisini kesti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Edirne, Bulgaristan'ın Haskova Belediyesi ile 'kardeş belediye' ilişkisini, Ermeni iddialarını destekler nitelikte aldığı karar dolayısıyla dondurdu

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Haskova Belediye Başkanı Georgi İvanov'a mektup yazarak, meclislerinde aldıkları sözde Ermeni soykırım iddialarını destekler nitelikteki karara tepki gösterdi. Gürkan, mektupta, Haskova Belediye Meclisinin, mart ayı sonunda aldığı kararla kentteki bir parka "Ermeniler" adını verdiğini anımsattı. 1915 olayları hakkında gerçek olmayan ve tek yanlı iddialar temelinde hazırlanan bir rapora dayanılarak şehirdeki bir parka "Ermeniler" adının verilmesini üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Gürkan, mektupta şunları kaydetti: "Üzüntüm, parka verilen isimden değil, bu ismin veriliş gerekçesinden kaynaklanmaktadır. Edirne, Balkanlar'dan ve özellikle Bulgaristan'dan zaman içinde Türkiye'ye göç ederek yerleşmiş birçok Türk'e ev sahipliği yapmaktadır. Yine şehrimizde halen iki Bulgar Ortodoks Kilisesi mevcuttur. Edirne ile komşumuz Haskovo arasındaki kardeş şehir ilişkisi de bu zengin ve köklü tarihi, kültürel bağlar üzerine kurulmuştur."
Gürkan, mektupta ayrıca, Osmanlı'nın tüm halkı için trajik olan bir döneme, tek yanlı, seçici ve ayrıştırıcı adalet duygusuyla yaklaşılmasının, Edirne halkında da derin hayal kırıklığı yaşattığı vurgulandı. Mektupta, kabul edilemez, yanlı yaklaşımın Edirne ile Haskovo kentleri arasında ekonomik, ticari, sosyal, kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bugüne kadar gösterilen gayretleri ve karşılıklı kazanımları gölgelediğini ifade eden Gürkan, "1997 yılından bu yana devam eden kardeş şehir ilişkilerini, meclisin aldığı karara dayanak olan rapor kaldırılana kadar donduruyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...