Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan İslam'dan 'doğum yardımı' genelgesi

/ Kaynak: AA
Bakan İslam'dan 'doğum yardımı' genelgesi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, ''doğum yardımı'' ile ilgili hizmetlerin hızlı ve etkin sürdürülmesi için talimatı verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yayımladığı ''Doğum yardımı uygulaması'' konulu genelgede, 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenen madde doğrultusunda uygulanmaya başlanan ''doğum yardımı'' kapsamında başvuruların 15 Mayıs'tan itibaren alınmaya başlandığını hatırlattı.

Doğum yardımı başvurularının il müdürlüklerine ve sosyal hizmet merkezlerince alındığını bildiren İslam, hizmetin hızlı ve etkin sürdürülmesi için tüm kuruluşların gerekli desteği sağlaması gerektiği talimatını verdi.

Genelgeye göre, başvuru dilekçeleri il müdürlüklerine gönderilmek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca da alınabilecek.

Bu vakıflar, doğum yardımı için başvuruda bulunan vatandaşın başvuru dilekçesini eksiksiz ve doğru doldurulduğunu kontrol ederek, yeni doğan çocuğa ait nüfus cüzdanı örneğini bulundukları il müdürlüğüne aynı gün içinde ivedilikle gönderecek.

15 Mayıs 2015'ten önce doğanlar için verilmeyecek

Genelgede, başvuru dilekçelerinin alınması sırasında dikkat edilecek hususlara da yer verildi.

Buna göre, doğum yardımı 15 Mayıs 2015 ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilecek. Bu tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmeyecek.

Ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde, diğer bir deyişle yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15 Mayıs 2015'ten önce doğmuş çocuklar sayılacak.

Doğum yardımı, annenin sağ ve Türk vatandaşı olması durumunda anneye ödenecek. Ancak başvurular, anne adına baba ya da kanuni temsilci tarafından da yapılabilecek.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar ve Mavi Kart sahipleri de bu uygulamadan aynı şartlarda faydalandırılacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...