Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vali Şahin'den trafiğe çözüm önerisi

/ Kaynak: AA
Vali Şahin'den trafiğe çözüm önerisi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Vali Şahin, trafiği rahatlatmak için Londra ve Paris'te olduğu gibi özel araçla şehir merkezine erişimin kısıtlanabileceğini söyledi.

nbsp;İstanbul Valisi Vasip Şahin, kentin en büyük sorunlarından trafiği rahatlatmak için özel araçla şehir merkezine erişimin kısıtlanabileceğini belirterek, "Tıpkı Londra ve Paris'te olduğu gibi şehre araçla girişlerin yasaklanmasını değil ama girişleri zorlaştıran, girme cesaretlerini kıran uygulamalar yapılabilir. İstanbul'un şehir merkezlerine araçla girişten para alınması ya da şehir içindeki parklardan çok yüksek ücret alınması gibi uygulamalar olabilir" dedi.

Şahin, Suriçi Grubu Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, İstanbul'u yönetirken karşılaştığı sorunların başında güvenlik, asayiş ve trafiğin geldiğini söyledi.

Terör riski dışında genel asayiş ve emniyet konusunda çok iyi bir noktada bulunduklarını belirten Şahin, suç oranlarına bakıldığında İstanbul'un diğer metropollerden daha iyi bir yerde olduğunu kaydetti.

Vasip Şahin, 40 bin polis ve 5 bin jandarma ile İstanbul'un her noktasına güvenlik hizmeti vermeye çalıştıklarını anlatarak, İstanbulluları huzurlu bir ortamda yaşatmak için çalıştıklarını vurguladı.

İstanbul'un hızlı göç nedeniyle plansız gelişmesi ve iki kıtayı birbirine bağlaması nedeniyle trafik sorununu yoğun yaşadığını aktaran Şahin, iki kıta arasındaki nüfusun gidiş ve gelişlerin, trafiğin yoğunlaşmasına neden olduğu için toplum taşıma araçlarının kullanılmasını önerdi.

Trafiğin rahatlaması için hem Büyükşehir Belediyesi hem de hükümetin gayretle çalıştığını belirten Şahin, en öncelikli yatırımların metroya ayrıldığını, hızla tüneller açılmaya devam edildiğini, 3. Köprü ve 3 katlı tünel projesi ile geçişlerin önemli ölçüde rahatlayacağını anlattı.

"Trafik polisi sayısı yetersiz"

İstanbul Valisi Şahin, büyük ulaşım yatırımlarının tamamlanmasından ardından özel araçla şehir merkezine erişimin kısıtlanabileceğini ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:

"Belki İstanbul'un merkezine, özellikle suriçine girişlerde birtakım sınırlamalar getirmek gerekebilir. Tıpkı Londra ve Paris'te olduğu gibi şehre araçla girişlerin yasaklanmasını değil ama girişleri zorlaştıran, girme cesaretlerini kıran uygulamalar yapılabilir. İstanbul'un şehir merkezlerine araçla girişten para alınması ya da şehir içindeki parklardan çok yüksek ücret alınması gibi uygulamalar yapılabilir."

Trafik sorununun ekonomik kalkınmanın artmasıyla hız kazandığını dile getiren Şahin, her gün İstanbul trafiğine 600 yeni arabanın katıldığını, bunun da trafiği olumsuz etkilediğini söyledi.

Vasip Şahin, trafik polisi sayının da yetersiz olduğuna dikkati çekerek, "Önceliğimizi asayişi sağlayacak polis sayımıza vermiştik, ancak önümüzdeki günlerde trafik polisi sayısını artıracağız" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...