Filistinli öldür, seçimi kazan!

Filistinli öldür, seçimi kazan!

GÜNDEM Haberleri

İsrail'de Ocak ayında genel seçimler var. Çoğu asker kökenli olan İsrail yöneticileri siyasetlerini Filistin halkının kanları üzerine kuruyor. Netanyahu, ırkçı kesimlerin oyunu almak için saldırıları artırma emri verdi.

Filistin'de aylardır süren sessizlik ve barış ortamı İsrail'de genel seçimlerinin yaklaşmasıyla yerini yine şiddete bıraktı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu genel seçimlerde başarılı olmak için Gazze'ye yönelik karadan ve havadan saldırılarını yoğunlaştırdı. Netanyahu Ocak ayında yapılacak seçimlere doğru gerginliği tırmandırarak radikal ve nbsp;ırkçı kesimlerin oyunu almak istiyor. İsrail'in önceki günkü saldırısında 4 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. nbsp;Tel Aviv yönetimi, dün de Gazze'ye düzenlediği hava saldırında Hamas'ın askerî kanadı İzzettin El Kassam Tugayları'nın komutanı Ahmed el Caberi'yi öldürdü. Son bir hafta içinde bu saldırılarda 16 sivil can verirken, yaralı sayısı ise 100'ü aştı. nbsp;İsrail'in kanlı saldırılarına misillemede bulunan Gazeliler, İsrailli siyasetçilerin Filistin halkının kanları üzerinden oy avcılığı yaptığını belirtiyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Hamas Hükümeti İçişleri Bakanlığı Yabancılar Şube Müdürü Aybek Rabay her seçim döneminde İsrail'in bu "kirli plan"ı devreye soktuğunu söyledi. Aybek, Netanyahu'nun ırkçı Yahudilerin oyunu almak için Gazze'ye saldırdığını ifade etti. İnsansız hava uçaklarının sürekli Gazze semalarında dolaştığını, patlama ve bomba seslerinin eksik olmadığını belirten Aybek Rabay, "Ancak İsrail bu sefer amacına ulaşamayacak. Gazze eskisinden çok daha güçlü" dedi. nbsp;Gazze İslam Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Moin Naim ise İsrail'de genel seçimlere gidilirken Gazze'ye yönelik büyük bir askerî operasyon beklemediğini ancak suikastların yaşanabileceğini söyledi. Nitekim, bu uyarının hemen ardından da Ahmed el Caberi'nin ölüm haberi geldi. Naim, bu görüşüne gerekçe olarak da şu ifadeleri kullandı: "Bütün amaçları, İsrail halkına 'bakın bir şeyler yaptık' mesajı vermektir. Son 5 seçimde hep Filistin'e saldırılar yapıldı. Çünkü İsrailli yöneticilerin hepsi asker kökenli. Tek bildikleri en zayıf halka olarak gördükleri Gazze'ye saldırmak..." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...