Teröre karşı dev operasyon!

Teröre karşı dev operasyon!

GÜNDEM Haberleri

İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde hem IŞİD, hem PKK hem PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ve hem de DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenleniyor

Operasyonlara toplam 10 bine yakın polis katılıyor. Çok sayıda gözaltı var. İstanbul'da yapılan terör örgütlerine yönelik operasyon kapsamında ise Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi olduğu iddia edilen bir kadın militan öldürüldü. Kadın militanın canlı bomba olduğu belirtiliyor. Olay sonrası Yenimahalle, Bülbül Sokak'ta bulunan adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Sokak girişlerinde çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi alırken, Olay Yeri İnceleme Ekipleri çalışma yaptı. Polisin operasyonun yapıldığı adreste bekleyişi sürüyor.

##tgvideo##

Başbakanlık'tan flaş açıklama: Başbakanlık: 13 ilde yapılan operasyonlarda 251 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da bu sabah düğmeye basıldı. Edirne ve Bursa gibi çevre illerden destek için gelen özel harekat ve nbsp;çevik kuvvet polisleri eşliğinde düzenlenen operasyonun DAEŞ, PKK'nın gençlik nbsp;yapılanması YDG/H, DHKP/C, PKK terör örgütlerine yönelik olduğu öğrenildi. nbsp;
nbsp;
Polis helikopterinin de havadan destek verdiği, Okmeydanı, Sultangazi, nbsp;Küçükçekmece, Sarıyer, Gaziosmanpaşa, Kağıthane ve diğer birçok ilçedeki nbsp;adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyona çok sayıda polisin katıldığı nbsp;bildirildi. nbsp;2 bini çevik 5 bin polisle gerçekleştirilen operasyona helikopter ve özel harekat polisleri de destek veriyor. İstanbul'un 26 ilçesinde önceden belirlenen 140 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon devam ediyor.


ÇATIŞMA ÇIKTI! 1 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
nbsp;
İstanbul'da yapılan terör örgütlerine yönelik nbsp;operasyon kapsamında Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi olduğu iddia edilen bir kadın nbsp;öldürüldü. Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube nbsp;Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürütülen eş zamanlı operasyon kapsamında, nbsp;Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenledi. Kapı önünde nbsp;konum alan ve eve girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine içeriden ateş nbsp;açıldı. nbsp;
nbsp;
Kısa süreli çatışma sonrası terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit nbsp;edilen bir kadının öldürüldüğü ve saldırıda kullandığı silahının ele geçirildiği nbsp;öğrenildi. Kadın militanın canlı bomba olduğu belirtiliyor Olay sonrası Yenimahalle, Bülbül Sokak'ta bulunan adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Sokak girişlerinde çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi alırken, Olay Yeri İnceleme Ekipleri çalışma yaptı. Polisin operasyonun yapıldığı adreste bekleyişi sürüyor.
nbsp;
ANKARA'DA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Ankara'da, terör örgütleri PKK ve DAEŞ bağlantılı kişilere yönelik 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 12 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde düzenlenen operasyona çok sayıda polis katıldı. Operasyonda, PKK ve DAEŞ bağlantılı olduğu belirlenen 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemenin ele geçirildiği öğrenildi.


nbsp;Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.
nbsp;
İZMİR'DE 4 IŞİD'Lİ, 6 PKK'LI İDDİASI
nbsp;
İzmir'deki operasyonda İŞİD'le bağlantılı 4 kişinin gözaltına alındığı, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. Kentte terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda da 6 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Menemen nbsp;ilçesinde ihbar üzerine, yaşları 18'den küçük 2 kişiyi takibe aldı. Yapılan nbsp;operasyonda, örgüt edına eylem hazırlığında olduğu belirtilen 2 şüpheli, nbsp;molotofkokteyli ve benzin bidonlarıyla gözaltına alındı. nbsp;
nbsp;
BURSA'DA YDG-H OPERASYONU
Bursa'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H)'ne üye olduğu gerekçesiyle 10 kişi gözaltna alındı.Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde meydana gellen bombalı saldırının ardından Bursa'da düzenlenen protestolarda polise taş ve şişe atan ve Yıldırım İlçesi'nde yol kesip geçen araçlara taş attığı, çocuklara da para karşılığı taş attırdığı iddia edilen YDG-H'lilere operasyon yapıldı. Daha önceden adresleri belirlenen 10 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'nce sabah saatlerinde evlerine yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.Terörle Mücadele, Asayiş ve Çevik Kuvvet Ekiplerinin katıldığı operasyonda gözaltına alınanların sorgusu Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor.


ŞANLIURFA'DA 35 GÖZALTI


Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.


nbsp;AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'ya yönelik Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.Operasyonda, sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerindeki aramada, birer tabanca ve pompalı tüfek ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.


Kaynak: ajanslar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...