Türk Kızılayı ekipleri, Afganistan'da ihtiyaç tespit çalışmalarına başladı

/ Kaynak: AA
Türk Kızılayı ekipleri, Afganistan'da ihtiyaç tespit çalışmalarına başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Kızılayı, Afganistan'da meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede ihtiyaç tespit çalışmalarına başladı.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kurumun Pakistan'daki uzman ekibiyle depremden en çok etkilenen bölgelerde ihtiyaç tespiti gerçekleştirdiği belirtildi.
Oluşabilecek yardım talebine karşılık tüm hazırlıkların tamamlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Afganistan'ın Hindikuş bölgesinde meydana gelen, Pakistan, Hindistan, Kazakistan, Tacikistan ile Özbekistan'da hissedilen şiddetli depremin etkisiyle Pakistan'da 140'tan, Afganistan'da ise 24'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Oluşabilecek ihtiyaç durumu için Afganistan'ın üst düzey yetkilileri ve Afganistan Kızılayı ile görüşerek her türlü yardıma hazır olduğunu ileten Türk Kızılayı, depremden en çok etkilenen Pakistan'da ise Türk Kızılayı Pakistan Delegasyon Başkanlığı'ndan gönderdiği uzman ekibiyle ihtiyaç tespiti çalışmalarında bulunuyor."
Açıklamada, bölgedeki gelişmelerin Türk Kızılayı tarafından yakından takip edildiği vurgulandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...