Öldürülen terörist bakın kim çıktı!

Öldürülen terörist bakın kim çıktı!

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da pazartesi günü terör örgütü IŞİD'e ait evlere baskın düzenleyen ve 7'si ölü 19 IŞİD mensubunu ele geçiren polis üç kişiyi daha yakaladı.

İkisi kadın üç şüpheli gözaltına alınırken öldürülenlerden birinin Suriye'de 'IŞİD Kadısı', bir diğerinin de komutan düzeyinde olduğu saptandı. Emniyet'e göre hedef seçim mitingleriydi.

Diyarbakır Terörle Mücadele ekipleri yaklaşık iki ay süren takibin ardından pazartesi sabaha karşı IŞİD mensuplarının kullandığı toplam on yedi eve baskın düzenledi. Sekiz saati aşan çatışmanın ardından 7 IŞİD'li öldürülürken 12'si de yakalandı. Operasyona devam eden güvenlik güçleri salı günü de üç IŞİD mensubunu yakaladı. Yakalananlardan ikisi kadın. Yetkililer yaşı 18'den küçük olan bir kızın da canlı bomba olduğunu tahmin ediyor.
 
Teröristlerin operasyon sırasında oldukça agresif davrandıkları, ellerinde silahlarıyla zırhlı araçların üzerine saldırdıkları belirtiliyor. Al Jazeera'nın haberine göre bir özel harekât mensubu, "Adeta mermilerin üzerine atladılar" diyor.
 
Öldürülen 7 IŞİD mensubundan beşinin kimlikleri tespit edildi. Suriye'de eğitim gördükleri, birinin IŞİD bünyesinde 'Kadı'lık yaptığı ve IŞİD'in infaz emirlerini verdiği, diğerinin de komutan düzeyinde olduğu belirlendi.
 
MİTİNGLER HEDEFLENİYORDU
 

Ele geçirilen IŞİD mensuplarının Ankara'daki gibi mitingleri hedefledikleri bilgisi de var.
 
KİTAPLARIN ARASINDA TAŞIMIŞLAR
 

Operasyon yapılan evlerde kalırken sakalsız dolaşan ve kendilerine öğrenci görünümü veren IŞİD mensuplarının taşıdıkları kitapların arasında da silah olduğu tespit edildi. Polisin operasyon sonrası evlerde yaptığı aramalarda ele geçirilen silahların yanı sıra bu silahları taşımak için kitapların içlerinin oyulduğu tespit edildi. Ele geçirilenler Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.
 
 ÇOK SAYIDA SİLAH BULUNDU
 
Operayon kapsamında yapılan aramalar sonucunda, 2 kalaşnikof marka silah, 8 tabanca, 17 sağlam fünye, 3 patlamış fünye, 200 kilogram amonyum nitrat, 4 adet el bombası, 128 adet kibrit başı eczası diye adlandırılan fünye, 3 adet EYB dış kalıbı, 95 metre korteks ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...