Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den DAEŞ'e büyük darbe!

Türkiye'den DAEŞ'e büyük darbe!

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü DAEŞ'e yönelik mücadele hız kesmeden sürüyor. Yüzlerce örgüt üyesi tutuklandı, tonlarca patlayıcı ise ele geçirildi.

2015 yılının ilk 9 ayında 285 örgüt üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstihbarat birimleri terör örgütü DAEŞ'in Türkiye içindeki eylemlerde kullanmayı planladığı bomba yapımında kullanılan tonlarca malzemeyi ele geçirdi.


ASKERLERİN YARISI SINIRA KAYDIRILDI
Sınır güvenliği kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri, ülke sınırlarını koruyan askerlerin yarısını Suriye sınırına kaydırdı. Ayrıca insansız hava araçları (İHA) ve insanlı keşif uçaklarının (İKU) yüzde 90'ı Suriye sınırında kullanılıyor. Bugüne kadar sınırı yasadışı yollarla geçmeye çalışan 200 bin kişi hakkında işlem yapıldı.


TONLARCA PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ
Güvenlik güçlerinin DAEŞ'e karşı yürüttüğü operasyonlarda tutuklanan terör örgütü mensuplarının rakamları ve ele geçirilen malzeme miktarı açıklandı. Özellikle sınır illerde yoğunlaşan operasyonlarla birçok saldırı önceden önlendi. DAEŞ'in Türkiye içindeki eylemlerde kullanmayı planladığı 300 kilogram TNT patlayıcı, 2 bin 700 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan kimyasal madde, 1 roketatar, 13 adet uzun namlulu silah, 40 adet tabanca, 21 adet av tüfeği, 40 adet el bombası, 6 adet el yapımı bomba ele geçirildi.


285 KİŞİ TUTUKLANDI
Bugüne kadar yapılan operasyonlarda 1000'den fazla kişi DAEŞ terör örgütüne mensup olma şüphesiyle gözaltına alındı; bunlardan terör örgütünün faaliyetlerine katıldığı, terör örgütüne insan kaynağı ve lojistik destek sağladığı tespit edilen 285 kişi tutuklandı. Örgüte yönelik operasyonlarda ele geçirilen silah ve patlayıcıların yanı sıra 96 adet cep telefonu ve bu telefonlarda kullanılmak üzere sahte kimliklerle edinilmiş yüzlerce sim kart ele geçirildi. Örgüt üyelerinin yakalanmamak için sürekli olarak telefon değiştirdikleri istihbarat birimlerini raporlarına yansırken, çok sayıda veri depolama cihazı ele geçirilmesi dikkat çekti.


200 BİN KİŞİ YAKALANDI
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, Yabancı Terörist Savaşçıların Türkiye'den çatışma bölgesine geçişinin engellenmesi amacıyla mevcut tedbirlere ek olarak sınır önlemleri artırdı. Bu kapsamda 383 km hendek kazıldı ve 73.6 km toprak set ve 17.5 km beton duvar inşa edildi. Sınır hattında 107.8 km tel engel kurulurken, devriye faaliyetlerinin etkin olarak icra edilebilmesi için sınırın 422,6 kilometrelik bölümü aydınlatıldı. 1 Ocak 2014-22 Ekim 2015 tarihleri arasında Türkiye-Suriye sınırında yasadışı sınır geçişi sırasında yakalanan kişilerin sayısı ise (sığınmacılar hariç) 196.763 olarak açıklandı. 


İHA'LAR SURİYE SINIRINDA DEVRİYEDE
Türk Silahlı Kuvvetleri, mevcut tedbirlere ek olarak Suriye sınırına personel takviyesi yaptı. Türkiye'nin bütün sınırlarını koruyan askerlerin yarısı Suriye sınırına kaydırıldı. Sınır güvenliği önlemleri kapsamında hudutlarda görev yapan Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçların (TTZA) yarısı, insansız hava araçları (İHA) ve insanlı keşif uçaklarının (İKU) yüzde 90'ı Suriye sınırında görevlendirildi.


OPERASYONLAR HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
26 Ekim'de Diyarbakır'da düzenlenen DAEŞ'e yönelik operasyonların ardından Türkiye'nin farklı illerinden de operasyon haberleri geldi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü DAEŞ'e yönelik Sultanbeyli, Pendik ve Ümraniye'de 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 3 adreste yapılan aramalarda çeşitli yazılı ve dijital örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Polis ekipleri, baskın yaptıkları adreslerde bulunan 7'si çocuk 21 kişiyi gözaltına aldı. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 33 eve, yaklaşık 200 polisle yapılan şafak baskınında da 1'i kadın 30 kişi gözaltına alındı. Kocaeli'nde de Sabah erken saatlerde başlatılan operasyonla, DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.

Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...