Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan katil Esad'a Türkiye uyarısı

Rusya'dan katil Esad'a Türkiye uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Hava sahası ihlalleri nedeniyle Rusya ile Suriye sınırında yaşanan gerginlik yoğun askeri ve diplomatik temaslar sonucu giderildi.

Rusya, Şam yönetimine de baskı yapınca sınırda devriye uçuşu yapan Türk uçaklarına radar kilitleyerek yapılan tacizler kesildi. Ankara da bunun üzerine günlük 12 uçağa kadar çıkardığı devriye uçuşlarını iki uçağa indirdi.
Türkiye'nin Rusya'ya uyarısı sonuç verdi. Suriye sınırındaki gerginlik yerini sukünete bıraktı. 
NTV'nin haberine göre; Yaklaşık iki haftadır Şam rejimine bağlı hava savunma füzeleri hiç bir Türk savaş uçağına radar kilitlemesi yapmadı. Rus uçakları da sınıra yaklaşmadı. 
Türkiye'de bu gelişme üzerine günlük 12 uçağa kadar çıkardığı devriye uçuşlarını iki uçağa indirdi.
Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını iki kez ihlaliyle alevlenen gerginlik, bir insansız hava aracının Kilis yakınlarında düşürülmesiyle tırmandı. 
Türkiye'nin sert tepkisine rağmen Suriye rejimine bağlı hava savunma füzeleri, sınırda devriye uçuşu yapan Türk uçaklarına radar kilitleyerek taciz etmeye devam etti. 
Gerginliğin tırmanması üzerine Rusya ile hem askeri hem de diplomatik kanallardan yoğun bir temas trafiği başlatıldı. 
Ankara ihlallerin ve tacizlerin devam etmesi durumunda angajman kurallarını işleteceğini kesin bir dille Rus muhataplarına iletti. Bu uyarının Şam yönetimine de iletilmesi istendi.
Ankara'nın uyarısı Suriye sınırındaki askeri faaliyetlere yansıdı. Askeri kaynaklar, Suriye hava savunma sistemlerine ait radarların bir süredir Türk savaş uçaklarına radar kilitlemesi yapmadığını, Rus savaş uçaklarının da sınıra yaklaşmadığını belirttiler.  
Ankara da bunun üzerine günlük 12 uçağa kadar çıkarttığı sınır devriye uçuşlarını 2 uçağa indirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...