İşte IŞİD'in Türkiye'de saldırmayı planladığı üs

İşte IŞİD'in Türkiye'de saldırmayı planladığı üs

GÜNDEM Haberleri

BaşsavcılıK, IŞİD'in Türkiye'de bir askeri üsse de saldırı düzenlemeyi planladığını açıklamıştı. O üssün hangisi olduğu belirlendi.

Ankara'daki terör saldırısının ardından yapılan operasyonlarda ele geçen belgeler, IŞID'in bir askeri üssü de hedef almayı planladığını ortaya koydu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada, Gaziantep'te hücre tipi örgütlenen IŞİD'in hedefinde bir askeri üssün de bulunduğunu belirtti. Habertürk, IŞİD'in hedefindeki bu üssü buldu.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre örgüt, Amasya Merzifon'daki 5. Ana Jet Üssü'ne saldırı yapmaya hazırlanıyordu. Dijital veriler üzerinde yapılan incelemede 5. Ana Jet Üssü'ne ilişkin bilgilere ulaşıldı. Bu üsse saldırıda da Ankara ve Suruç'ta olduğu gibi canlı bombaların kullanılacağı belirlendi.

Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne konuşlu bulunan 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 151. Tunç ve 152. Akıncı filolarına bağlı F-16/C ve F-16/D savaş uçakları görev yapıyor. 151. Filo, 12 F-16 filosu arasında en farklı göreve sahip filo. 151. Filo, Suriye sınırındaki devriye uçuşlarında da görev alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...