Bulutların üzerinde vatan savunması

Bulutların üzerinde vatan savunması

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin İran sınırında bulunan “Meydan Hudut Karakolu”nda Mehmetçik, terör ve kaçakçılıkla mücadelede etkin bir görev üstleniyor.

Türkiye'nin İran sınırında bulunan 3 bin 55 rakımlı tepenin zirvesindeki “Meydan Hudut Karakolu”nda Mehmetçik, terör ve kaçakçılıkla mücadelede etkin bir görev üstleniyor. “En yüksek rakımda konuşlanan askeri birlik” olarak bilinen karakolda sınırı 24 saat gözetim altında tutan Mehmetçik, âdeta kuş uçurtmuyor.  Karakolda askerler, boş zamanlarını da çeşitli etkinliklerde geçiriyor. Kimi askerler karakolun kütüphane bölümünden temin ettikleri kitapları okuyor, kimi spor yapıyor kimi de bilgisayar oyunu oynuyor. İmkânların üst seviyede olduğunu belirten Piyade Üsteğmen Ali Akçelik, “Helikopterle 365 gün sebze ve meyvelerimiz karakolumuza ulaşıyor, sıcak yemeğimiz pişiyor, o mevsime özgü ne meyve varsa yiyebiliyoruz” diyor. Mehmetçiklerden Bursalı Selçuk Alkan, “Komutanlarımız silah arkadaşlarımızla bir aile ortamında gibiyiz. Burada kardeşliği, el ele verip neler başarabileceğimizi öğrendim” diyor.
Gümüşhaneli Ercan Paça da böylesine önemli bir yerde görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, hududun bir milletin şeref ve namusunun korunduğu yer olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini söylüyor.
Sözleşmeli er Murat Yıldız, ülkenin en yüksek noktasındaki askeri birlikte görev aldığı için gururlu olduğunu söylüyor.
Bulutların üzerinde vatan savunması

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...