Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den Gülen itirafı

ABD'den Gülen itirafı

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin en çok satan gazetesi USA Today, Gülen grubunun ABD Kongresi'ne verdiği evrakların sahte olduğunu ortaya çıkardı.

Örneğin Gülen derneklerinin 2011'de 3 Kongre üyesi ve 7 yardımcısının gezileri için 54 bin dolar harcadığı tespit edilirken, kayıtlarda bundan hiç bahsedilmiyor ve o yıl sadece 33 bin dolarlık özel gezi harcaması yapıldığı belirtiliyor. Bu gerçeklerin ortaya çıkmasının ardından ABD'de iyice köşeye sıkışan Gülen Grubu'nun, ABD Federal yasalarını ihlal ederek suç işlediği söyleniyor.
2008'den beri ABD Kongre üyeleri ve yardımcıları için Türkiye ve Azerbaycan'a 200'den fazla gezi düzenleyen Gülen yapılanmasına ait dernekler Kongre'ye yalan söyledi. Bu dernekler kendilerini ABD Gelir İdaresi'ne (IRS)'e kayıtlı kâr gözetmeyen kuruluşlar ya da hayır kuruluşları olarak tanıtırken, USA Today'in araştırması bunun doğru olmadığını ortaya çıkardı. Gezileri organize eden ve IRS'e kayıtlı olan Gülen dernekleri ise söz konusu formlarda geziler için yaptıkları ödemelere yer vermedi. Bu da gezilerin bu dernekler tarafından değil, gizlice finanse edildiğini kanıtlıyor. Örneğin Teksas merkezli Turkuvaz Amerikalılar ve Avrasyalılar Konseyi (TCAE), 2011'de 3 Kongre üyesi ve 7 yardımcısının gezileri için 54 bin dolar harcadığını belirtirken, IRS'e verilen kayıtlarda bundan hiç bahsedilmiyor ve 33 bin dolarlık özel gezi harcaması yapıldığı belirtiliyor.
800 BİN DOLARDAN FAZLA
Resmi rakamlara göre Gülen grubuna ait derneklerin düzenlediği gezilerin toplam maliyeti 800 bin doları buluyor. Fakat evraklarda yapılan oynamalar gerçek rakamın milyonlarca doları bulabileceğini gösteriyor. 2013 yılında Kongre üyesi Mike Honda'yı 8 günlük bir geziye çıkaran Gülencilere ait Pacifica Enstitüsü, Kongre'ye verdiği formda "kâr amacı gütmeyen kuruluş" olduğunu iddia ediyor. Fakat IRS, Pacifica'yı bu kuruluşlar arasında kabul etmiyor. Pacifica Nisan 2011'de ve 2013'te düzenlediği iki ayrı gezi için kendisini Küresel Kültürel Bağlantılar (GCC) ve Batı Amerika Türk Konseyi (WATC) adlı derneklerin alt kuruluşu olarak öne sürdü. GCC ve WATC, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar statüsüne sahip olmalarına rağmen IRS'e verdikleri vergi formlarında Kongre üyelerinin harcamalarıyla ilgili hiçbir bildirimde bulunmadı.
YASALAR İHLAL EDİLMİŞ OLABİLİR
Gazete, ABD Kongresi Etik Ofisi'nin Ekim başında yayınladığı rapora da atıf yaparak, Temsilciler Meclisi'ne yanlış ve sahte beyanlar verildiğini, Kongre üyelerinin yanlış bilgilendirilerek yönlendirildiğini ve tüm bunların ABD Federal yasalarını ihlal edebilecek boyutlara vardığını söyledi.


Kaynak : sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...