Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkeş: Onların sayesinde AK Parti'li oldum

Türkeş: Onların sayesinde AK Parti'li oldum

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Türkeş, MHP'li yöneticilere sert eleştirilerde bulunarak "Onların sayesinde AK Parti'li oldum, rahatsızlığım yok " dedi.

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon görüşmelerinde yaşananlar hakkındaki açıklamalarına ilişkin, "Diyor ki 'Bende siyah çanta hazırdı.' Çanta kahverengi olunca iş yapmıyor mu yani, çanta siyah olunca korkacak mıyız, ne... Televizyondaki hanım kıza açacağına, Davutoğlu'na açsaydın çantayı o zaman. Ne var yani... Böyle bir şey olur mu ya... Televizyoncuya gösteriyorsun, Başbakana göstermiyorsun. Allah Allah..." dedi.

"ONLAR SAYESİNDE AK PARTİ'Lİ OLDUM"

Kendisini MHP'den atmak istediklerini ve Bahçeli'nin de bu yönde bir açıklama yaptığını aktaran Türkeş, "Kötü mal sahibi adamı ev sahibi yapar, şimdi onlar sayesinde AK Partili oldum. Bundan bir rahatsızlığım yok, memnuniyetim var" diye konuştu.

Türkeş, 13 yıllık AK Parti iktidarında yanlışların, eksikliklerin olabileceğini ancak AK Parti'nin ülkenin sorunlarına eğilerek 13 yıl boyunca hizmet ürettiğini, başkalarının ise sorumluluk almaktan kaçtığını bildirdi.

Türkeş, şunları söyledi:

"Çalışan, işi götüren partiyi iktidardan alaşağı edeceksin, sonra da yerine neyi koyacağını bilmeyeceksin. Ya da aksadı bir parti, aksadığı yerde karşı tarafta hainle işbirliği yapanı göreceksin ama 'milliyetçiyim' deyip omuz vermeyeceksin. Bu terbiyeye, ahlaka, örfe sığıyor mu? Demek ki 1 Kasım'da öncelik bunların bir hesabını görmektir. İkincisi, kurban olduğum bir daha bizi bunların kapısına yollamayın. Aynı netice olursa aynı adamların kapısına gideceğiz. Diyor ki 'Bende siyah çanta hazırdı.' Çanta kahverengi olunca iş yapmıyor mu yani, çanta siyah olunca korkacak mıyız, ne... Televizyondaki hanım kıza açacağına, Davutoğlu'na açsaydın çantayı o zaman. Ne var yani... Böyle bir şey olur mu ya... Televizyoncuya gösteriyorsun, Başbakana göstermiyorsun. Allah Allah..."

ERDOĞAN DÜŞMANLIĞINI ANLAMIYORUM

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığını da anlamadığını belirtti. Abdullah Gül görüşmek istediğinde Bahçeli'nin köşke gittiğini ancak Erdoğan istediğinde görüşmelere gitmediğini aktaran Türkeş, "Diyor ki 'yok ben onu fanusa koyacağım.' Yavrum bu Çin çiçeği değil, insan. Sen kendin fanusta yaşamak istersin, kavanozda durursun onu bilmem ama halkın seçtiği adam susup, köşesinde oturamaz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yönelik yapılan eleştirileri de yersiz bulan Türkeş, G20 Zirvesi'nin yapılacağı ve turistlerin ağırlandığı Belek'te daha lüks otellerin var olduğunu kaydetti.

"MHP'NİN BAŞINDAKİ 30-40 KİŞİ MANTAR GİBİ..."

MHP'nin tabanındaki insanların koalisyon, iktidar istediğine işaret eden Türkeş, "Bugün MHP'nin başında bulunan 30-40 kişi gazoz şişesinin üstüne konmuş mantar gibi. 30-40 kişi var orada, 'Devlet bey, beni listeye yazıversin, dünya ne olursa olsun' diyen. MHP'deki problem bu. Artık benim problemim değil ama MHP'dekilerin buna bakması lazım" ifadelerini kullandı.

Tuğrul Türkeş'ten Bahçeli'ye 10 safyalık mektup
MHP'den ayrılarak AK Parti saflarına geçen Tuğrul Türkeş'ten dikkat çeken yeni bir açıklama daha geldi. Türkeş, 57. hükümet döneminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Abdullah Öcalan'ın idamına ilişkin 10 sayfalık mektup yazdığını açıkladı.

Tuğrul Türkeş'ten Bahçeli'ye 10 safyalık mektup

Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ankara Milletvekili adayı Tuğrul Türkeş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

MHP'den ihraç edilen Tuğrul Türkeş satırarasında eski defterleri de açtı.

''BAHÇELİ'YE 10 SAYFALIK MEKTUP YAZMIŞTIM''

Tuğrul Türkeş, 57. hükümet döneminde Öcalan'ın idamının ertelenmemesi yönünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 10 sayfalık bir mektup yazdığını açıkladı.

Türkeş, ''Kendilerinin bu işin içinde olmamaları gerektiğini söyledim. Bir kopyası kendindedir bir kopyası bendedir" şeklinde konuştu.

''SAYIN BAHÇELİ'NİN GÖNLÜNDE BELKİ DE...''

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Bahçeli için bir de iddiada bulundu:

''Bahçeli Refah ve Doğru Yol ile koalisyon yapmak istememişti. Bu seferki önerilerine de baktığınızda yani ben girmem amadan sonra hep CHP'yi ve HDP'yi öne çıkartan formülleri önerdi. Demek ki belki de kendi gönlünde bir merkez solun içinde bulunduğu bir iktidar arzusu da yatıyor olabilir.''

TÜRKEŞ NASIL AK PARTİ'Lİ OLDU İLK KEZ ANLATTI

Tuğrul Türkeş, MHP'den ihracı sonrası AK Parti'den milletvekili adayı olmasına ilişkin detayları ise ilk kez açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...