Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bizi tehdit ettiler

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bizi tehdit ettiler

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerine ilişkin olarak TRT ekranlarında açıklamalar yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'daki TRT haber özel yayınında Nasuhi Güngör'ün sorularını cevapladı.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:

7 Haziran ile 1 Kasım çok farklı bir süreç gerektirdi. Paralel yapının hesabından tehditler geldi. Ankara saldırısından sonra mitinglere devam etmeseydik olağan dışı bir atmosfer olacaktı. Bu da terör örgütünün işine yarıyordu. Konya, Kayseri, Şanlıurfa mitinglerimiz için canlı bomba iddiaları atıldı ama halkımız kahraman. Bunlardan korkmadı.

İnşallah 2 Kasım'da tek başımıza iktidar olmuş olacağız. Ak Parti, diğerlerinden farklı olarak küçük fırsatçılık yapmadı. Bahçeli'nin yüzü kalmadı, her şeyi reddetti çünkü. Terörle mücadelede yanımızda durmadı.

Kılıçdaroğlu'nun söylemleri AK Parti'yi dışlayan bir tarzdaydı. Kılıçdaroğlu, inişli ve çıkışlı davrandı. Bahçeli, negatifte istikrarlı davrandı. Demirtaş ise teröre endeksliydi.

Mademki bu sorumluluğu bize yüklediniz; Ülkeyi bir dakika bile hükümetsiz bırakmayacağım. Ben yüreğim yanarak ya da coşkuyla bakıyorum ülkeye. Muhalefet ise günü kurtarmak için bakıyor.

Son 30 yılın en zor kararlarını geçici hükümet ile aldık. Karar alırken tereddüt etmedik, bir devlet adamının tereddüt etmesi bir ülkenin mahvolmasına neden olur.

BUNU SAVUNAN AK PARTİ'DE OLMAYACAK

AK Parti kendini yeniledi yenileyecek. Yasaklı bir Türkiye'yi savunan kim varsa bu kişiler AK Parti'de olmayacak.

MAHVOLMASINA NEDEN OLUR

Karar alırken tereddüt etmedik. Bir devlet adamının tereddüt etmesi bir ülkenin mahvolmasına sebep olur. Hiç bir vatandaşımızı rencide etmeden terörle mücadele ediyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...