Ege değil, acı denizi!

Ege değil, acı denizi!

GÜNDEM Haberleri

Ege Denizi denilince akla sadece acı ve ölüm geliyor

“Ege ne Yunan ne de Türk gölüdür. Binaenaleyh, Ege bir göl değildir” diyordu merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel. Bu tartışmaların üzerinden uzun yıllar geçti. Artık Ege Denizi denilince akla sadece acı ve ölüm geliyor
Savaş sebebiyle ülkelerini terk edip Avrupa'ya gitme hayaliyle Ege sahillerinin yolunu tutan mülteciler yine serin sulara mağlup oldu. Önceki gün Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan'a ulaşmaya çalışan Suriyeli, Iraklı ve Filistinliler'in bulunduğu 250 kişilik grubun ahşap teknesi batmış; 5'i çocuk 7 kişi hayatını kaybetmişti. Ege Deniz'i dün de 4 ayrı faciaya tanık oldu. Balıkesir'in Edremit ilçesi sahilinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen bir grup Suriyeli, fiber tekneyle Ege Denizi'ne açıldı. Tekne, Küçükkuyu beldesi açıklarında alabora oldu. Sahil güvenlik ekipleri 19 kişiyi denizden sağ çıkardı; ancak yaşları 1 ila 4 arasında değişen 1'i kız 4 çocuğun cansız bedenine ulaştı. Türkiye'de yola çıkan ve kaçakları taşıyan 17 metrelik tekne de, Kardak Kayalıkları'na yakın bir bölgede battı. Mültecilerden 12'si çocuk 19 kişi öldü. 138 kaçağın Yunan Sahil Güvenlik ekipleri ile Yunan balıkçılar tarafından kurtarıldığı da duyuruldu. 23 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. Yine Yunanistan'a ulaşmak için ülkemizden hareket eden 2 botun batmasıyla 21 kişi can verdi.  Yunan Deniz Ticareti Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kalimnos Adası yakınlarında 18 kişinin hayatını kaybettiği 138 kişinin de kurtarıldığı bildirildi. Açıklamada, sabahın erken saatlerinde ise Rodos Adası açıklarında bir botun batması sonucu 6 kişinin kurtarıldığı, 3 kişinin de hayatını kaybettiği ifade edildi. 
Ege değil, acı denizi!
Tek tabuta sığan 4 minik beden
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçal sahilinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na yola çıkan Suriyelilerin içinde bulunduğu fiber teknenin alabora olmasıyla 4 çocuk hayatını kaybetti.  Çocukların minik bedenleri, tek tabuta konulup morga kaldırıldı. Minik çocukların ölümü sebebiyle sahilde keder ve gözyaşı vardı. 
Ege değil, acı denizi!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...