Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk jetleri bomba yağdırdı

Türk jetleri bomba yağdırdı

GÜNDEM Haberleri

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı F-16 savaş jeti, Suriye'nin Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan Harcele köyündeki IŞİD hedeflerini vurdu.

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı noktalarındaki IŞİD hedeflerine, Türk savaş jetleri ve ABD güçleri havadan saldırı düzenledi. 6 adet Türk F-16 savaş jetinin sekiz saldırı gerçekleştirdiği operasyona, muhalif Türkmenler de karadan destek verdi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Türkmenlerin başını çektiği muhalif gruplar, dün 12.00-17.00 saatleri arasında Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyon düzenledi.
Operasyonda İncirlik üssünden kalkan Türkiye'ye ait 6 adet F-16 uçağı akıllı mühimmat kullanarak sekiz, koalisyon güçlerine ait bir insansız hava aracı da 1 hava saldırısı gerçekleştirdi. 
Halep'in kuzeyinde, Türkiye sınırına yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta, Kilis'in karşısında bulunan Harecele ve Delha köyleri ile Harecele - Hırba yolu üzerinde 8 IŞİD hedefinin etkisiz hale getirildiği operasyona, Suriyeli muhalif gruplardan Türkmenlere ait Sultan Murat Tümeni karadan katıldı. Operasyona, muhalif Şam Cephesi de destek verdi.
50 militan öldürüldü 
Operasyonda 50'nin üstünde IŞİD militanı öldürülürken, 30 kadar militan yaralandı. Harecele ve Delha köylerinde DAEŞ ve muhalifler arasındaki çatışmalar gece boyunca sürdü. Bu harekatla birlikte Türkiye, Temmuz ayındaki hava operasyonundan sonra ikinci kez IŞİD hedeflerini havadan vurmuş oldu. 
Temmuz ayında Kilis'te bir TSK mensubunun IŞİD militanlarınca şehit edilmesiyle başlayan operasyonda karadan ve havadan Suriye'deki IŞİD hedefleri vurulmuştu. 
Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...