Anket şirketleri çuvalladı

Anket şirketleri çuvalladı

GÜNDEM Haberleri

Seçim öncesi yapılan anketlerin hiçbirinde AK Parti'nin bu ölçüde bir oy artışı yakalayarak tek başına iktidar olacağı öngörülmemişti.

Anketlerin hemen hepsinde HDP barajı rahat geçiyor görünüyordu. Oysa HDP son dakikalara kadar baraj sınırında seyretti. 1 Kasım öncesi yapılan anketlere göre AK Parti yüzde 38 ile 45 arasında seyrediyordu. Sadece Adil Gür'ün AG adlı şirketi AK Parti'nin yüzde 47 civarında oy alacağını tahmin etmişti. 7 Haziran seçimleri sonucunda AK Parti yüzde 40.87 oyla 258, CHP yüzde 24.95 oyla 132, MHP yüzde 16.29 ve HDP 13.2 oyla 80'er milletvekili çıkarmıştı.
7 Haziran'ın ardından 1 Kasım seçimlerine ilişkin olarak yoğun bir anket kampanyası başlatan ve AK Parti'nin oy düşüşlerine sık sık işaret eden anket firmaları, tahminleriyle tarihi zafere oldukça uzak kaldı.
Seçmenlerin de 'tutmayan tahminlere' yoğun tepki göstermesi üzerine anket firması sahipleri Twitter hesapları üzerinden itiraflarını ve özürlerini bir bir sıraladı.
İşte o tweetler:
Sonar Arastırma Başkanı Hakan Bayrakçı, 'ciddi bir yanılgı' olduğunu itiraf etti.
Anket şirketleri çuvalladı
ANDY-AR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, AK Parti için yüzde 43 bandını tahmin etmişti.
Anket şirketleri çuvalladı
Anket şirketleri çuvalladı
Anket şirketleri çuvalladı
Metropoll Araştırma şirketinin kurucusu Özer Sencar da AK Parti için yüzde 40 bandı etrafında oy alacağını düşünen isimlerdendi.
Anket şirketleri çuvalladı


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...