AK Parti'nin yurt dışı oyları da arttı

AK Parti'nin yurt dışı oyları da arttı

GÜNDEM Haberleri

7 Haziran seçimlerine göre büyük bir artışın olduğu yurt dışı oylarında AK Parti yüzde 80 pay aldı.

AK Parti, önceki seçimde aldığı oyun yüzde 10'a yakın daha fazlasını alarak yüzde 49,5'la tek başına iktidar olma hakkını kazandı.


YURT DIŞINDA ARTAN OYLARIN YÜZDE 80'İ AK PARTİ'YE GİTTİ

AK Parti'nin bu başarısında, yurt dışı oyların katkısı da oldu. 7 Haziran seçimlerinde kullanılan toplam geçerli oy sayısı 1.041.479 iken bu rakam 1 Kasım'da 1.285.108 oldu. Artan yurt dışı seçmenin oylarının, yani yaklaşık 250 bin yeni seçmenin oylarının yüzde 80'i AK Parti'ye gitti.


AK PARTİ YURT DIŞI SAYESİNDE 3 İLDE 3 VEKİL ÇIKARDI


AK Parti'nin yurt dışında aldığı fazladan 250 bin oy Türkiye'deki milletvekili sayılarını da etkiledi. AK Parti 1 Haziran'da tek başına iktidarı 16 milletvekili ile kaçırmıştı. O sebeple her milletvekilinin önemli olduğu seçimde AK Parti yurt dışından gelen 250 bin oy sayesinde Kırıkkale'de 3. sıra, Manisa'da 5. sıra ve Denizli'de 4. sıra olmak üzere 3 ilde önemli milletvekillikleri elde etti.


8 ÜLKEDE 24 ŞEHİR DOLAŞARAK OY İSTEYEN AK PARTİLİ

AK Parti'nin yurt dışında aldığı oyda en büyük katkılardan birini kuşkusuz AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu sağladı. 8 ülkede 24 şehri karış karış dolaşıp seçmeni sandığa davet eden Yeneroğlu, AK Parti'nin yurt dışında yüzde 56,32 oy almasında pay sahibi oldu.


Mustafa Yeneroğlu seçim sonuçlarına göre İstanbul 3.Bölge Ak Parti Milletvekili olmaya hak kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...