MHP'ye bir şok daha: O görev artık HDP'nin

MHP'ye bir şok daha: O görev artık HDP'nin

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanlık Divanı'nda AK Parti'ye 2, CHP ve HDP'ye 1'er Meclis Başkanvekilliği düşecek.

MHP'nin bu dönem Meclis Başkanvekili olmayacak. 26. Dönem Parlamentosu'nu oluşturan milletvekillerinin 17 Kasım Salı  günü yemin etmesi bekleniyor. TBMM Başkanı seçimi ve Başkanlık Divanı  oluşumunun 23 Kasım Salı günü yapılacağı tahmin ediliyor.
 
MHP'ye Meclis başkanvekilliği düşmeyecek
 
1 Kasım seçim sonuçları, Meclis'te yine 4 partili bir yapı oluşturdu.  CHP, anamuhalefet partisi olma durumunu korurken, HDP üçüncü, MHP ise dördüncü parti oldu. Bu durum, Başkanlık Divanı ve komisyonlardaki üye dağılımından Genel Kurul'daki oturma düzenine kadar yansıyacak.
 
TBMM Başkanlık Divanı'nda Ak Parti'ye iki, CHP ve HDP'ye birer Meclis  Başkanvekilliği düşecek. MHP'nin bu dönem Meclis Başkanvekili olmayacak. Başkanlık Divanı'nın kaç kişiden oluşacağının belirlenmesinin ardından, idare amiri ve katip üye dağılımı da yapılacak. Başkanlık Divanı için siyasi partiler, temsilleri oranında Başkanlık Divanı üyesi belirleyerek Başkanlığa bildirecek.  Partilerin belirlediği bu adaylar, daha sonra Genel Kurul'un onayına sunulacak.
 
Komisyonlarda partilere düşen üye sayısı da Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'nca belirlenerek gruplara bildirilecek. Grupların, komisyon üyelikleri  için belirledikleri isimlerin Genel Kurul'da okunmasıyla Meclis yasama  çalışmalarına başlayabilecek.
   
AK Parti'de grup başkanvekili sayısı yine 5 oluyor
 
Gruplar, yemin töreninin ardından yapılacak grup toplantılarında grup  başkanvekilliği, grup yönetimi, denetimi ve disiplin kurulları için seçim  yapacak.
 
AK Parti, 25. Dönem'deki 4 olan grup başkanvekilliği sayısı 5'e çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...