Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında sıcak gelişme

/ Kaynak: AA
Hrant Dink cinayeti soruşturmasında sıcak gelişme

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianameyi iade kararında, bazı jandarma görevlileri hakkında da soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Hrant Dink cinayeti soruşturmasına ilişkin 25 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi iade kararında, bazı jandarma görevlileri hakkında ayrı bir soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin açılan ana dava haricinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen diğer soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameyi iade gerekçeleri belli oldu.

- Jandarma görevlileri ile ilgili ayrı soruşturma

Başsavcılığın iddianameyi "dosyası ayrılan jandarma görevlileri hakkında yürütülen soruşturmanın sonuçlandırılması ve bazı şüphelilere isnat edilen 'kasten öldürme' suçu ile şahıslar arasında illiyet bağının yeterli düzeyde delillendirilmesi" talebiyle iade ettiği öğrenildi.


Böylece 25 şüpheli haricinde İstanbul ve Trabzon jandarma komutanlıklarındaki bazı görevlilere ilişkin ayrı bir soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...