'Usulsüz Dinleme' davasında kritik talep kabul edildi

/ Kaynak: AA
'Usulsüz Dinleme' davasında kritik talep kabul edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Siyasetçi, gazeteci ve yargı mensuplarını usulsüz dinledikleri iddiasıyla 50 sanığın yargılandığı davada, Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın talebi kabul edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, siyasetçiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamları dahil 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 50 sanığın yargılandığı davada, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da arasında bulunduğu bazı kişilerin davaya müdahillik talebini kabul etti.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve güvenlik gerekçesiyle kapalı yapılan duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatlar katıldı.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Ramazan Akyürek, duruşmaya görüntülü sistem üzerinden bağlandı.

Tutuksuz bazı sanıkların savunmalarının alınmasının ardından avukatların talepleri dinlendi. Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, tahliye talebinde bulundu.

- Arzuhan Doğan Yalçındağ müdahil oldu

Cumhuriyet Savcısı İsmail Şafak, mütalaasında sanıkların tutukluluğunun devamını talep etti.

Mahkeme, ara kararında sanıklar Ramazan Akyürek, Recep Güven, Taner Bülent Demirel, İbrahim Tuka ve Mustafa Başer'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

'Usulsüz Dinleme' davasında kritik talep kabul edildi

Ayrıca mahkeme, müştekilerden Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ, eski Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Turan Sarıtemur ve Halil İbrahim Yurttutan'ın davaya katılma talebini kabul etti.

Öte yandan davada firari bulunan Lokman Kırcılı, Salih Keskinkılıç, Coşkun Çakır, Emre Baykal, Ramazan Karakayalı, Gürsel Aktepe ve Yunus Yazar, hakkındaki yakalama kararının devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

- İddianame

İddianamede sanıklar, eski Başbakan Necmettin Erbakan, bazı cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alanların da arasında bulunduğu 48 kişiyi, dosyalara farklı isimlerle dahil ederek dinlemekle suçlanıyor.
Sanıklara, "Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira" suçlamaları yöneltiliyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...