'Türkiye'nin yükünü Avrupa ve Türkiye arasında dağıtmalıyız'

/ Kaynak: AA
'Türkiye'nin yükünü Avrupa ve Türkiye arasında dağıtmalıyız'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Merkel, 'Türkiye'nin 2 milyondan fazla sığınmacıyı barındırmaktan kaynaklanan yükünü Avrupa ve Türkiye arasında dağıtmalıyız' dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacı krizinin çözümü için Türkiye ile "sıkı" bir ortaklık kurmaya ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, "Türkiye'nin 2 milyondan fazla sığınmacıyı barındırmaktan kaynaklanan yükünü Avrupa ve Türkiye arasında dağıtmalıyız" dedi.
Merkel, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer ile parlamento grup toplantısı öncesinde basın mensuplarına sığınmacı krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CDU) koalisyon ortağı CSU ile amacının "sığınmacı akımını düzenlemek" ve "sığınmacı olma nedenleriyle mücadele etmek" olduğunu belirten Merkel, ayrıca sığınmacı sayısını azaltmak ve acil yardıma muhtaç insanlara da yardım etmek istediklerini kaydetti.
"Yasa dışı sığınmacı olmayı engellemek ve sığınmacı olmayı yasallaştırmak için özellikle Türkiye ile sıkı bir ortaklığa ihtiyacımız var" ifadesini kullanan Merkel, "Türkiye'nin 2 milyondan fazla sığınmacıyı barındırmaktan kaynaklanan yükünü Avrupa ve Türkiye arasında dağıtmalıyız" dedi.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...