PKK'ya hava harekatı

PKK'ya hava harekatı

GÜNDEM Haberleri

Türk jetleri PKK hedeflerini vurmak için sınır ötesi operasyon gerçekleştirdi.

Genelkurmay Başkanlığı,  Dağlıca ve Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen PKK'lı teröristlere ait mevzii, mağara, sığınak ve barınma alanlarına yönelik olarak icra edilen hava harekatı sonucunda toplam 16 hedefin imha edildiğini açıkladı.
 
4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 Genelkurmay'ın açıklamaları şöyle:
 
-Yüksekova'da devam eden operasyonda, dört Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist ölü olarak ele geçirilmiş, bölgede yapılan aramada bir Biksi Makineli Tüfeği ve 250 adet Biksi Makineli Tüfeği fişeği, üç Kaleşnikof Piyade Tüfeği, iki el bombası, bir telsiz ve bir adet uyku tulumu bulunmuştur.
 
-Hakkari / Çukurca'da Bölücü Terör Örgütünden kaçan iki terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.
-Mardin / Nusaybin'de 10, Kars / Digor'da üç olmak üzere toplam 13 işbirlikçi, icra edilen operasyonlarda Bölücü Terör Örgütüne “Yardım ve Yataklık Yapmak” suçundan gözaltına alınmıştır.
 
-Kars / Sarıkamış'ta icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü tarafından kullanılan sığınakta;
- İki büyük tüp ve üç plastik bidon içerisinde yerleştirilmiş, patlamaya hazır vaziyette toplam 150 kg El Yapımı Patlayıcı, altı adet elektrikli fünye, dört top kablo (400 m), bir adet akü, beş adet büyük pil, bir çift araç plakası,
- Muhtelif cins ve miktarda gıda, yaşam ve sağlık malzemesi ele geçirilmiştir.
 
-Şırnak / Merkez'de bir, Batman / Sason'da bir, Hakkâri / Şemdinli'de bir olmak üzere toplam üç adet el yapımı patlayıcı, yapılan yol kontrol faaliyetleri esnasında bulunarak imha edilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...