Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TİKA'dan Kazakistan'daki selzedelere yardım

/ Kaynak: AA
TİKA'dan Kazakistan'daki selzedelere yardım

GÜNDEM Haberleri  / AA

TİKA, sel felaketinden zarar gören Kazaklara okul malzemesi, araç ve sağlık ekipmanı dağıttı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kazakistan'daki selzedelere yardımda bulundu. TİKA açıklamasında, nisan ayında meydana gelen sel felaketinden zarar gören Kazaklara okul malzemesi, araç ve sağlık ekipmanı yardımı yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, Kazakistan'da son 50 yılın en büyük doğal afetlerinden biri olan sel felaketinden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan TİKA Kazakistan Astana Koordinatörlüğü ve Kazakistan Kızılayı Karaganda Bölgesel Şubesi yetkililerinin, "Okula Yol" adlı sosyal sorumluluk projesi başlattığı hatırlatıldı. Proje çerçevesinde, selden etkilenen bölgede ihtiyaç sahibi ilköğretim, orta ve lise sınıflarında eğitimlerine devam eden bin öğrenciye okul malzemesi dağıtıldı.
Karaganda İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler ve velilerin katılımıyla öğrenci sarayında düzenlenen teslim töreninde, yetkililerin ve velilerin, Türkiye'ye desteğinden dolayı teşekkür ettiği aktarıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...