AK Parti bir ilki gerçekleştirebilir!

AK Parti bir ilki gerçekleştirebilir!

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'de, Meclis Başkanlığı'na deneyimli bir isim seçilmesi fikri ağırlık kazanıyor

TBMM Başkanlığı için kulisler hareketlendi. AK Parti, 317 milletvekiline sahip olması nedeniyle Meclis Başkanı seçtirme konusunda artık daha rahat.


Bu dönemde başkanlık sistemiyle birlikte yeni Anayasa da gündeme gelecek. Bu durumda Meclis'te 'kavgaları' önleyebilecek bir isme ihtiyaç olacak. AK Parti'de, bu nedenle, Meclis Başkanlığı'na deneyimli bir isim seçilmesi fikri ağırlık kazanıyor. 7 Haziran seçimi sonrasında Meclis Başkanlığı seçiminde kriz yaşanırken, muhalefetin 'blok' hareket etmemesiyle AK Parti adayı olarak Meclis Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'ın ismi, zor dönemde gösterdiği performans nedeniyle yeniden öne çıkıyor. Ancak kulislerde, Yılmaz'ın yeni dönemde Meclis Başkanlığı görevini istemediği, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ya da icracı bir bakanlık beklediği konuşuluyor. Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski bakanlar Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Faruk Çelik, Binali Yıldırım, eski grup başkanvekili Mahir Ünal ile Burhan Kuzu ve Ahmet İyimaya gibi isimler de bu kritik koltuğun olası talipleri arasında sayılıyor. Cemil Çiçek, Meclis Başkanı olup olmayacağı sorusuna, “Kadere inanırız. Allah hakkımızda hayırlısını versin” dedi. Ancak AK Parti'nin, sürpriz bir hamleyle ilk kadın Meclis Başkanı'nı seçebileceği de belirtiliyor. Bu durumda, Meclis Başkanlığı'na en yakın aday ise eski TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı. (Habertürk)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...