Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

26 gazeteciden 8'i ifade verdi

/ Kaynak: İHA
26 gazeteciden 8'i ifade verdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

DİHA'da görev yapan 26 gazeteciden 8'i savcılığa ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan soruşturma başlatılan Özgür Gündem, Demokratik Ulus Gazeteleri ile DİHA'da görev yapan 26 gazeteciden 8'i savcılığa ifade verdi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, farklı tarihlerde yaptıkları çeşitli haberlerle 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan toplamda 26 gazeteci hakkında soruşturma başlatmıştı. Özgür Gündem'den 19, Demokratik Ulus'tan 6 ve Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) görev yapan gazetecilerden 8'i ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine geldi.


Savcılıkta ifade veren 26 şüpheli suçlamaları reddetti. Savcılıkta ifade veren şüphelilerden Özgür Gündem Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, uzun yıllar bu gazetenin avukatlığını yaptığını belirtti. Gazetecilikten çok kendisini insan hakları savunucusu olarak gördüğünü belirten Keskin "Düşünce suçu diye bir suç kabul etmiyorum. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) göre herkesin düşüncesini özgürce açıklayabilir" dedi.


Savcılıkta ifade veren gazetenin diğer genel yayın yönetmeni Hüseyin Aykol, ise illegal bir örgütle işleri olamayacağını kaydetti.


Diğer gazeteciler de yaptıkları haber ve yazılarını basın ve düşünce özgürlüğü kapsamında yaptıklarını dile getirdi.


Soruşturma kapsamında bugün 8 kişi verirken diğer şüphelilerin de önümüzdeki günlerde ifade vermeleri bekleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...