Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sırrı Sakık'a hapis yolu göründü

Sırrı Sakık'a hapis yolu göründü

GÜNDEM Haberleri

Bir vatandaşın, "Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın Twitter'dan PKK propagandası yaptığı" yönündeki ihbarı üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı.

Twitter hesabındaki paylaşımlarını inceleyen ve ifadesine başvuran savcılık, Sakık hakkında, kendisince yapıldığını kabul ettiği paylaşımlarla, "silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik oluşturduğu illegal yapıyı meşru göstermek ve övmek suretiyle terör örgütün propagandası yapma" suçunu işlediği iddiasıyla iddianame hazırladı. 


Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Sakık hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası ve memuriyet hizmeti ile seçme, seçilme ve velayet haklarından yoksun bırakılması istendi.


Davanın ilk duruşması, 10 Aralık'ta yapılacak. 


Sırrı Sakık davaya ilişkin açıklama yaptı


Sakık, hakkında açılan davaya ilişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "twitter" hesabında, "Bu toprakların barışa ihtiyacı olduğunu" söylediği için hakkında dava açıldığını savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...