Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

On binler uğurladı

On binler uğurladı

GÜNDEM Haberleri

Dün PKK'nın hain saldırılarında şehit olan iki yiğit on binlerin katıldığı törenle dualarla uğurlandı.

Sabah saatlerinde askeri uçakla Malatya Erhaç Havaalanı'na getirilen Uzman Çavuş Beytullah Tercan'ın naaşı, daha sonra askeri helikopterle Kuluncak ilçesi Aşağıselimli Mahallesi'ne getirildi. Burada helikopter pisti olarak düzenlenen boş araziye indirilen şehidin naaşı daha sonra askeri manga eşliğinde tören alanına getirildi. Vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Beytullahlahlara uzanan eller kırılsın”, “Vatan sana canım feda” sloganları atarak ellerinde Türk bayraklarıyla alana geldi. Bu sırada şehidin annesi Yeter Tercan ile şehidin kardeşleri Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Tercan'la birlikte saldırıda yaralanan iki silah arkadaşı da tekerlekli sandalye ile törende hazır bulundu. İki gazi arkadaşları için uzun uzun dua edip gözyaşı döktü. Cenaze namazı sonrası şehidin naaşı köy mezarlığında defnedildi. 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen özel harekât polisi Necmi Çakır da, memleketi Trabzon'un Of ilçesinde mahşeri kalabalık eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Törende, şehit Çakır'ın eşi Dilek Çakır, eşinin fotoğrafına sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin çocuğu Büşra'nın zaman zaman annesinin gözyaşlarını silmesi yürekleri dağladı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası tekbirler eşliğinde getirildiği Sırağaç Mahallesi'ndeki aile mezarlığında defnedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde koruma ekibinde yer alan Çakır, vefatından kısa bir süre önce annesine, “Eğer şehit olursam sakın ağlamayın. Devletimizin aleyhine sakın konuşmayın” demişti...
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin ailelerine taziye telgrafı gönderdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...