Paralel yapı operasyonunda son durum

/ Kaynak: AA
Paralel yapı operasyonunda son durum

GÜNDEM Haberleri  / AA

36 şüphelinden 10'unun ifadesi 12 saatte tamamlanırken, 26 şüphelinin ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, muvazzaf askerlerin de arasında bulunduğu tamamı tutuksuz yargılanan 357 kişi hakkında, 2012 yılında "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Harekete geçen polis, geçen Salı sabahı İzmir merkezli 18 ilde, eş zamanlı operasyon yaparak, aralarında vali, vali yardımcısı, emniyet müdürleri ve mülkiye müfettişlerinin de olduğu, gözaltı kararı bulunan 57 kişiden 46 kişiyi gözaltına aldı. 3 kişi ise daha sonra kendileri gelerek polise telim oldu. Aralarında örgüt lideri olduğu ileri sürülen Fethullah Gülen ile birlikte gözaltı kararı bulunan 8 kişinin yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında emniyette ifade veren 13 şüpheli cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 36 şüpheli, 'Terör örgütü kurmak', 'Terör örgütü yönetmek', 'Sahte delil üretmek', 'Özel hayatın gizliliğini ihlal', 'Kamu personelinin evrakta sahteciliği' suçlamalarıyla dün sabah adliyeye sevk edildi.
SABAHA KADAR 10 ŞÜPHELİNİN İFADESİ ALINDI
Savcılık sorgulamaları yaklaşık 6 saat süren şüpheliler tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 36 şüphelinin Sulh Ceza Hakimliğindeki ifade alma işlemleri, İzmir Adalet Sarayı Sosyal Tesisler bölümündeki duruşma soluna dönüştürülmüş konferans salonunda, dün saat 19.00'da başladı. Sabaha kadar süren ve hala devam eden ifade alma işlemlerinde şuana kadar 10 şüphelinin ifadesinin alındığı öğrenildi. 26 şüphelinin ise ifade alma işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...