'Bugün yeniden merhametle tanışma zamanıdır'

/ Kaynak: AA
'Bugün yeniden merhametle tanışma zamanıdır'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Müslümanların bugün günde yaklaşık bin Müslümanı öldürdüğünü belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, eşi Hatice Görmez ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi'nin (KAGEM), Kocatepe Konferans Salonu'nda düzenlenen, 2015-2016 faaliyet dönemi açılış törenine katıldı.
Hacı Bayram Veli Camisi İmam Hatibi Ahmet Karalı'nın, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Görmez, merhametin önemine dikkati çekti.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Müslümanlar, bugün günde yaklaşık bin Müslümanı öldürüyor. Biz şefkati ve merhameti kaybettik. Bugün yeniden merhametle tanışma zamanıdır. Bugün evlerimizi merhamet ocaklarına dönüştürmeliyiz. Bugün kalplerimizi o akılla, kalbin aklı merhamettir, yeniden buluşturmanın yollarını aramalıyız. Eğitim sistemimizin içinde, çocuklarımızın herhalde bir tane merhamet diye bir üniteleri yoktur. Eğitim sistemimiz içine o merhameti yedirmeliyiz. Bir merhamet seferberliği başlatmalıyız. Merhamet yılları ilan etmeliyiz. Kainatın, varoluşunun merhamet üzerine bina edildiğini bilmeliyiz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...