Üç günlük 'Sur' bilançosu: 1 ölü, 6 gözaltı

Üç günlük 'Sur' bilançosu: 1 ölü, 6 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Sur'da 3 gün süren operasyonlarda 1 kişinin öldüğü, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı ve 1 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Sur İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarının barikat kurmaya, hendek kazmaya başlaması üzerine güvenlik güçlerinin 6 Kasım'da başlattığı operasyonun bilançosu açıklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamasında şöyle denildi:

"İlimiz Sur İlçesinde vatandaşlarımızın günlük hayatını ve kamusal hizmetlerden faydalanmasını engellemek amacıyla cadde ve sokak aralarına hendek kazan, barikat ve bombalı tuzaklar kuran bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla, 06.11.2015 tarihinde güvenlik kuvvetlerimizce operasyon düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimizin Sur İlçesinde gerçekleştirdikleri operasyonların engellenmesine yönelik olarak, bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı bomba (EYB) ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, buna karşılık veren güvenlik güçlerimiz ile BTÖ mensupları arasında çıkan çatışmada bir şahıs ağır yaralanmış, yaralı şahıs kaldırıldığı hastanede 07.11.2015 günü hayatını kaybetmiştir. Şahsın hastaneye kaldırıldığı araçta ve üzerindeki eşyalarda yapılan kimyasal incelemeler sonucunda atış artığı olan kimyasal madde elde edilmiştir. Yine aynı şahsın parmak ve avuç izleri ile ilgili yapılan incelmelerde ise ilimizde geçmiş tarihte ele geçirilen patlamamış el yapımı bombalar (EYB) üzerinden elde edilen izlerle eşleştiği tespit edilmiştir. Sur İlçesinde devam eden olaylarla ilgili toplam 6 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltında bulunan şahıslardan biri adli makamlarca tutuklanmış, 2 şahıs ise halen gözaltında olup soruşturma işlemleri devam etmektedir.Ayrıca devam eden operasyonlar esnasında bir emniyet mensubu hafif şekilde yaralanmıştır. İlimizde terör örgütlerine yönelik yapılan mücadele esnasında vatandaşlarımızın güvenlik görevlilerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...