'Füze avcısı' Türkiye karasularında

'Füze avcısı' Türkiye karasularında

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'ye olası balistik füze tehdidine karşı, ABD'nin füze avcısı destroyerlerinden Donald Cook, bir süredir Türk karasularında görev yapıyor.

Amerikan Donanması'nın en önemli gemilerinden "füze avcısı" olarak tanınan USS Donald Cook, Türkiye karasularında. NATO'nun "Doğu Akdeniz-2015 Davet" Tatbikatı'na katılan destroyer, bir süre daha Akdeniz'de görev yapacak. Savaş gemisini diğerlerinden ayıran özellik balistik füze kalkanına sahip olması.


Geminin en önemli silahı, 1100 kilometre menzilli Tomahawk füzeleri. Destroyer, gelişmiş radarı ile tehlikeleri önceden belirleyip füzeleri, kendi silahlarıyla imha edebiliyor.


Amerika Birleşik Devletleri, ekim ayında Türk topraklarında konuşlu patriot füze savunma bataryalarını çekti. USS Donald Cook, Akdeniz'deki devriye görevinde Türkiye'ye yönelebilecek füzelere karşı koruma sağlayacak. 


Antalya'daki G-20 zirvesine katılacak olan Amerika Birleşik Devletleri başkanı Barack Obama'nın gemide bir gece kalacağı da iddia ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...