İhvan'dan Sisi yönetimine sert eleştiri

/ Kaynak: AA
İhvan'dan Sisi yönetimine sert eleştiri

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yönetiminin "devam etmesinin mümkün olmadığını" belirtti.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, "Abdulfettah es-Sisi'nin ülke yönetimini sürdürmesi mümkün değil. Darbeci suçlu rejim, dış ilişkiler, ekonomi ve güvenlik dosyasında büyük başarısızlık gösterdi. Tüm bu başarısızlıklara rağmen bu yönetimin devam etmesi mümkün değil" denildi.
"Askerin ihaneti, ülkenin satılması, temel gıda maddelerinin fiyatlarındaki fahiş artış, Sina'nın Siyonistlere satılması, masum insanların katledilmesine bir de havaalanlarının korunmasındaki büyük başarısızlığın" eklendiği belirtilen açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
"İster asker isterse de içeride ya da dışarıdaki müttefikleri, ne planlarsa planlasın, ülke soygunculuğuna baskılara ve tüm mekanizmalarına karşı aynı tavrımızı sürdüreceğiz. Ülkenin karşı karşıya kaldığı her türlü tehlikeyle mücadele için samimi olan herkesle yardımlaşacak, özgürlük, adalet ve ülkenin barışı için çalışacağız."
Mısır'da demokratik seçimlerle göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılması üzerine, ülkenin çeşitli bölgelerinde aylarca süren darbe karşıtı gösteriler düzenlenmiş, protestolara yapılan sert müdahaleler sonucu binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Bu arada ülkede kontrolü ele alan darbe yönetimi darbe karşıtlarından, özellikle de İhvan'a mensup binlerce kişiyi tutuklamıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...