Türkiye G20'de restini çekecek

Türkiye G20'de restini çekecek

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, 14-17 Kasım'da Antalya'da yapılacak G20 Zirvesi'nde Suriye krizi ve bölgesel terör konularında ağırlığını koymaya hazırlanıyor.

Bugüne kadar yaptığı uyarılara gereken önem verilmeyen ancak çoğu kez haklı çıkan Türkiye'nin Suriye krizi konusunda eli güçlendi. 1 Kasım seçim sonuçlarıyla hükümet, kararlılığını daha da artırarak masaya oturacak. 
ETKİLENEN TÜRKİYE 
Batılı ülkeler ise Türkiye'nin uyarılarını dinlemediği için içinden çıkılması güçleşen Suriye krizi ve bunun yol açtığı mülteci dramı ile DAEŞ terörünün sorumlusu konumuna düşmüş durumda. Batılı ülkelerle karşılaştırıldığında bölgesel sorunlardan Türkiye daha çok etkileniyor. Hem DAEŞ hem PKK, terörü, kaosu ve istikrarsızlığı bir süredir Türkiye'ye taşıma çabasında. İç savaştan kaçan mültecilerin ilk durağı da Türkiye.  
TRİBÜNDE KALMAYIZ 
Hükümet, tüm bu faktörleri göz önüne alarak G20 Zirvesi'nde müttefiklerine ve diğer güçlere net mesaj verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu gerek ikili görüşmelerde gerekse toplantılarda muhataplarına, ''Eğer en baştan beri Türkiye'nin önerileri kabul görseydi Suriye'deki kriz ve insanlık dramı bu noktaya gelmeyecek, DAEŞ ve PKK gibi terör örgütleri bu kadar güçlenemeyecekti. Haklılığımız ortaya çıktı. Bu saatten sonra yaşanacakları tribünden izlemeyeceğiz, gerektiği yerde ve zamanda müdahale edeceğiz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz'' mesajını verecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...