Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Abdülkadir Selvi'den bomba Suriye iddiası!

Abdülkadir Selvi'den bomba Suriye iddiası!

GÜNDEM Haberleri

Suriye'de yakında çok büyük bir savaş patlayacak. Türkiye ve ABD DAEŞ'e karşı büyük operasyon için anlaştı.

Türkiye bu kez savaşta aktif olarak rol alacak. İddianın kaynağı Abdülkadir Selvi oldu. 'Büyük operasyon geliyor' diyerek sıcak gelişmeleri duyuran Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Türkiye'nin ABD ile birlikte DAEŞ savaşında yer alacağını aktardı.
 
SAVAŞIN MERKEZİ RAKKAVE CERABLUS
Rakka ve Cerablus kentlerinde DAEŞ savaşının yapılacağını belirten yazar, Türkiye'nin bu savaşa karadan değil havadan katılacağını söyledi.
 
İşte Abdülkadir Selvi'nin yaklaşan DAEŞ savaşıyla ilgili aktardıkları;


TÜRKİYE'DEN OPERASYONA HAVA DESTEĞİ
 
"Önümüzdeki günlerde Cerablus'ta DAEŞ 'e yönelik büyük bir operasyon bekleniyor. Hem de Cerablus'taki DAEŞ varlığını süpürecek kadar geniş çaplı bir operasyondan söz ediliyor.
 
ÖSO VE TÜRKMENLER KARA GÜCÜ OLACAK
 
Türkiye, DAEŞ'e yönelik operasyonlara katıldı. Ama bu kez farklı olacak. Türkiye ile ABD, DAEŞ 'e karşı ortak operasyon yürütecek. Kara birliği olarak yer almayacağız. Biz ve ABD, havadan DAEŞ hedeflerini vuracak. Karadan ise Hür Suriye Ordusu ile birlikte Arap ve Türkmen birlikler girecek. Ama kara operasyonunda cihadist örgütler yer almayacak.
 
İKİ HEDEF VAR
 
Hedef, DAEŞ 'in bu bölgeden atılması olacak. İkinci bir hedef ise DAEŞ 'den boşalan ve Türkiye açısından stratejik önemi haiz olan bölgeye bir oldubittiye getirip PYD'nin girmesinin önlenmesi olacak.
 
CERABLUS NEDEN ÖNEMLİ?
 
Cerablus, Türkiye'nin Suriye'nin iç bölgeleriyle, Türkmenlerle, Araplarla irtibatını sağladığı stratejik bir mevki. Cerablus'un DAEŞ 'den temizlenip PYD'nin eline geçmesi de önlenmek suretiyle, bir anlamda fiilen tampon bölge işlevini görecek.
 
Ayrıca ABD, DAEŞ'e karşı PYD dışında operasyonel gücü olan ama cihadist olmayan Arap, Türkmen ve Kürt birliklerle çalışmış olacak.
 
Büyük bir operasyon geliyor. Ama hemen uyarayım, bu operasyon Cerablus'ta ve DAEŞ 'e karşı olacak."
 
Türkiye G20'de bu mesajı verecek
 
Akşam Gazetesi'nde bugün yeralan bir habere göre ise; Suriye krizinde tüm taraflar son kartlarını masaya açarken eli en kuvvetli ülke haline gelen Türkiye, “Bundan sonra yaşanacakları tribünden izlemeyiz, gerekirse kendi göbeğimizi kendimiz keseriz” restini çekecek.
 
TRİBÜNDE KALMAYIZ
 
Hükümet, tüm bu faktörleri göz önüne alarak G20 zirvesi'nde müttefiklerine ve diğer güçlere net mesaj verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu gerek ikili görüşmelerde gerekse toplantılarda muhataplarına, “Eğer en baştan beri Türkiye'nin önerileri kabul görseydi Suriye'deki kriz ve insanlık dramı bu noktaya gelmeyecek, DAEŞ ve PKK gibi terör örgütleri bu kadar güçlenemeyecekti. Haklılığımız ortaya çıktı. Bu saatten sonra yaşanacakları tribünden izlemeyeceğiz, gerektiği yerde ve zamanda müdahale edeceğiz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” mesajını verecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...